Afbeelding
Foto:

Een mooie samenwerking gaat door

ondertekening n Wie lekker wil lunchen of wil genieten van een goede kop koffie, kan terecht bij de leerlingen van de Leo Kannerschool VSO Oegstgeest. Zij volgen kooklessen en bemensen de lunchroom in Dorpscentrum Oegstgeest aan de Lijtweg. De samenwerking tussen het Dorpscentrum en de school voor jongeren met autisme wordt de komende tijd uitgebreid.  

Onlangs zetten de twee organisaties een handtekening onder de fijne samenwerking. Het Dorpscentrum Oegstgeest zet zich in voor maatschappelijke activiteiten om te ‘verbinden en te ontmoeten’. Binnen dit kader is er een mooie samenwerking ontstaan tussen het Dorpscentrum Oegstgeest en de Leo Kannerschool VSO.  

De Leo Kannerschool VSO is een school voor leerlingen met autisme. De leerlingen uit het derde leerjaar volgen dagelijks hun kooklessen in het Dorpscentrum en voorzien diverse partijen die daar aanwezig zijn van een heerlijke lunch. Spontaan langskomen kan ook. De leerlingen verzorgen, koffie, thee, iets fris en heerlijk belegde lunchbroodjes.  

Anika Remerij (directeur Leo Kannerschool VSO Oegstgeest) en Joop Verdonk (voorzitter ‘t Dorpscentrum Oegstgeest) zetten de samenwerking graag voort en zien mogelijkheden om deze samenwerking uit te breiden.  


De Leo Kannerschool VSO is altijd op zoek naar samenwerkingen en projecten om het beste in de leerlingen naar boven te halen. Het is voor de ontwikkeling van de leerlingen belangrijk dat zij stage kunnen lopen en zo hun bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren. Daarom is directeur Anika Remerij heel blij met de samenwerking. “Onze leerlingen vinden het heel leuk om in de horeca te werken. In Dorpscentrum Oegstgeest werken ze in een levensechte situatie, wij als school kunnen ze goed begeleiden. De werkzaamheden zijn heel waardevol voor hun ontwikkeling.” 


De Oegstgeester vestiging van de Leo Kannerschool heeft naast de samenwerking met het Dorpscentrum ook een hernieuwde samenwerking met restaurant Sijthoff aan de Doezastraat in Leiden.