Veteranen H45+ doet volop mee in de Hoofdklasse

hockey n Vooraf op papier leek de wedstrijd op van LOHC H45+ tegen Leonidas een verplicht nummer waar LOHC de punten als het ware alleen maar hoefde op te halen. Niks was minder waar het werd een scherp duel waar er na 70 minuten een nipte 2-1 op het scorebord stond.

“Zeker in de Hoofdklasse, weet je dat er geen ‘kleintjes’ meer zijn, je zult elke week weer vol aan de bak moeten als je die 3 punten mee naar huis wilt nemen”, aldus Christiaan Mensink, die veel meters maakte op het middenveld. De wedstrijd werd gespeeld op veld 3. “Dit langzamere en ietwat stroeve veld, helpt in zo’n wedstrijd ook niet mee, ons doorgaans snelle combinatie spel komt dan niet echt tot zijn recht” verwoordt gelegenheidsspits Martijn Planje. De 2-1 van Captain Paul Dwarshuis, na een splijtende pass van Hesus Witsenburg was een van de weinige hoogtepunten van de ochtend. “Vroeger zouden we in zo’n ‘lastig’ duel nog wel eens punten morsen maar we zijn als groep inmiddels zo ervaren dat we dit soort wedstrijden ook gewoon professioneel over de streep trekken,” stelt aanvallende middenvelder en ‘Kind van Oegstgeest’ Maarten Klep. Na het Paasweekend volgt het duel tegen Hudito en blijft het razend spannend in de Hoofdklasse.


Word ook een hommelkenner

bij n Hommelkenner worden kan als je meedoet met de online workshop ‘bijen tellen en herkennen' op 19 april van 20.00 tot 21.15 uur. De gratis workshop wordt georganiseerd door IVN Leidse regio als voorbereiding op de Nationale Bijentelling 2022 op 23 en 24 april. "Ook jij kan vanachter je computer een hommelkenner worden en het verschil leren tussen een bij, een hommel en een zweefvlieg."

www.ivn.nl/afdeling/leidse-regio.

Info? ontdeknatuur@gmail.com