Afbeelding
Foto:

Siard Houtzager fietst door Europa

fietsen n “Ach, ik vertrouw erop dat de zon binnenkort wel z’n werk gaat doen, en dat het een heerlijk voorjaar wordt om een rondje te fietsen.” Vertelt Siard Houtzager, een fitte vijftiger die tijdens de corona lockdowns het plan opvatte om een fietstocht door Europa te gaan maken. 

“Door de lockdown merkte ik dat ik steeds minder ging bewegen en steeds langer achter m’n computer bleef werken, dat versterkte het idee om een sabbatical op te nemen en een stukje van Europa te gaan bekijken.” De trip gaat eerst door Duitsland richting Praag, vandaar door Oostenrijk naar Venetië. Dan door noord-Italië, langs de grote meren Zwitserland in, en dan via Bern en Basel, door de Vogezen en Ardennen weer terug naar Nederland in totaal 3600 km. “Het leek me leuk om dit gekke plan te koppelen aan een goed doel.” 


En omdat de Nederlandse Hart Stichting zich inzet voor een gezonde, actieve lifestyle, heeft Houtzager een sponsoractie opgezet. “Omdat de reis ongeveer 3600 km is heb ik het ambitieuze plan om €3600 op te halen voor de Nederlandse Hart Stichting.”

Nu nog maar hopen dat het voorjaar echt inzet en dat het lekker fietsweer wordt.


Wil je Siard’s initiatief sponsoren? acties.voordehartstichting.nl/actie/siard-houtzager