Afbeelding
Foto:

Apotheek Rhijngeest open

opening n Afgelopen maandag 4 april heeft Apotheek Beker haar zorgactiviteiten uitgebreid met een apotheekservicepunt in Nieuw Rhijngeest: Apotheek Rhijngeest.

Een mooi initiatief om zorg in de wijk te leveren, die met open armen wordt ontvangen door de wijk. “Deze eerste dag wisten al veel mensen de weg te vinden naar ons om zich in te schrijven’, geeft Michiel Grijsen, eigenaar en apotheker, aan.

Het apotheekservicepunt zorgt voor korte lijnen naar de mensen in Nieuw Rhijngeest, Valkenburg en Rijnsburg. Daarnaast vormt zich een nauwe samenwerking tussen huisarts, apotheek en diverse andere (para)medici in gezondheidscentrum Rhijngeest.

En met 24/7 AfhaalGemak, de medicatie bestel-app en geautomatiseerd dire-maandelijks HerhaalGemak zorgt de apotheek voor service en gemak op hoog niveau.

Binnenkort zal het gezondheidscentrum een open dag organiseren zodat de wijk een kijkje achter de schermen kan komen nemen.


Korpsavond vrijwillige brandweer

brandweer n Na twee jaar van beperkingen op groepsgrote kon de vrijwillige brandweer van Oegstgeest op zaterdag 2 april eindelijk weer een korpsavond houden om de behaalde diploma’s en oorkondes uit te reiken.

Door burgemeester Emile Jaensch werd aan Stein Steenaart het diploma manschap A uitgereikt en aan Theo van Rijn het diploma bevelvoerder. Hierna reikte de burgemeester aan Hans Rutten de oorkonde uit voor 30 jaar brandweerdienst (foto). Daarna werd door ploegchef Ton Koot aan León Steens de diploma’s brandweerchauffeur en voertuigbediener uitgereikt. Verder waren er oorkondes voor langdurige brandweerdienst voor Theo de Haas en Hans Ravensbergen 12,5 jaar en Floor Vletter 25 jaar. Paul Termorshuizen kon niet aanwezig zijn om zijn oorkonde voor 20 jaar in ontvangst te nemen. Speciale aandacht was er voor Joost Sikking die als opstapper doordeweeks overdag op de kazerne aan de Dorpsstraat zijn werkzaamheden uitvoert om de paraatheid te versterken en voor Jos Dijkstra die na een periode in Oegstgeest nu voor kazerne Noordwijk actief is.


Fiks overklast Pernix in eigen huis

Korfbal n  In de eerste play off wedstrijd voor een plek in de nieuw te vormen Tussenklasse voor het volgend zaalseizoen heeft Fiks op woensdag 30 maart jl. met zeer ruim verschil in sporthal De Zijl te Leiden gewonnen van Pernix. De uitslag spreekt boekdelen: 16-36.

Als nummer 3 in de poule was Fiks gekoppeld aan de nummer 4 van een andere poule. Dit bleek Pernix, waardoor de beroemde derby tussen deze verenigingen alsnog dit seizoen zou worden gespeeld. Al heel wat keer hebben die twee oude verenigingen de degens met elkaar gekruist. Voor het eerst in 1929. Meestal zijn het wedstrijden die tot het eind zeer spannend zijn.
Momenteel is Fiks op papier sterker, maar derby’s tegen Pernix hebben een beladen karakter en kunnen het beste in de underdog wakker maken. In de bomvolle sporthal begon Fiks nerveus. Pas in de vierde minuut opende Mart Hortensius de score. De treffer kreeg snel antwoord van de thuisclub. Na scores van Melissa Heijne, Kevin Vreeken en Mart Hortensius schudde Fiks alle schroom van zich af en vertaalde het grote speloverwicht in 3-11 na 15 minuten. Dit bleek doorslaggevend. Fiks behield suprematie en met groot zelfvertrouwen liep de voorsprong op tot een indrukwekkende 5-21. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Voormalig Pernixspeler, Mart Hortensius, zou de grote kwelgeest voor zijn voormalige vereniging zijn. In die eerste helft kwam hij tot een productie van 9 treffers en zou in de tweede helft nog 2 keer scoren. Aad van Rijthoven: “Fiks was in de tweede helft wat minder scherp maar bouwde de voorsprong nog wel gestaag uit tot een zeer ruime 16-36 zege. Er zijn dus nog 15 treffers aan het totaal bijgekomen”, complimenteerde hij. Trainer van Pernix is Rick Nell; de voormalig en zo succesvolle trainer van Fiks. “Mijn jonge team zit in een leerproces. Het was te verwachten dat resultaat halen tegen het huidige sterke Fiks 1 een vrijwel onmogelijke missie zou worden.”
Scores Fiks: Mart Hortensius (11), Melissa Heijne (6), Kevin Vreeken (4), Youp Coli, Dominic van Welzen en Roy Vreeken (ieder 3), Jan Anholts en Lianne Anholts (ieder 2), Kelsey Heijne en Ilse Hazekamp (ieder 1).


'We gaan naar Friesland toe'

Zaterdag was de return in Oegstgeest. Nog voordat het slotsignaal had weerklonken zong het publiek: “We gaan naar Friesland toe.” De laatste horde voor een plek in de Tussenklasse is de confrontatie tegen Mid Fryslan in Grauw. Op dinsdagavond 5 april a.s. is aldaar de eerste ontmoeting in deze best of three met als inzet een plek in de Tussenklasse. Zaterdag 9 april volgt de return in De Cuyl. Indien nodig volgt een alles beslissende wedstrijd in Grauw.


Fiks had met name in de eerste helft niet de scherpte als afgelopen dinsdag. Pernix speelde vrijuit en vergat niet te scoren. De Leidse ploeg wist goed in het spoor van Fiks te blijven en nam op drie momenten de leiding. Na 8-9 scoorde Youp Coli de gelijkmaker en daarna kwam de thuisploeg scorend op gang. Aad van Rijthoven: “Fiks kwam niet zo goed in het ritme als afgelopen woensdag. Bovendien werden veel scoringskansen gemist. In de tweede helft kwam de productie op gang en komt mijn team toch nog tot 27 doelpunten. Een mooi aantal”, becommentarieerde hij.

Binnen tien minuten in de tweede helft liep Fiks weg naar 21-12; de definitieve demarrage. Fiks nam wat gas terug zodat de opponent terugkwam tot 27-23. Daarna was het in de derde helft zeer gezellig in De Cuyl; kenmerkend voor derby’s tegen Pernix.


Scores: Melissa Heijne (5), Youp Coli (5), Jan Anholts en Mart Hortensius (ieder 4), Kevin Vreeken (3), Dominic van Welzen (2), Roy Vreeken, Hilde Warmerdam, Sasja de Haan en Ilse Hazekamp 1).

Burgemeester Jaensch feliciteert Hans Rutten met dertig jaar brandweer.
Afbeelding