Vers van de maand

Pasen 2022

Flarden van gedichten in mijn hoofd:


Kom vanavond met verhalen hoe de oorlog

is verdwenen. En herhaal ze honderd malen.

Alle malen zal ik wenen  (Leo Vroman).


Er is geen einde aan een geschiedenis die zich blijft herhalen, dit keer een verkokerde man in Moskou, niemand ontziend, blind voor wie schuldloos lijden: vaders, moeders, kinderen, vluchtelingen die in vrede willen samenleven.

Er is geen einde, nooit, en daarom moeten die verhalen altijd weer worden doorverteld van ouder op kind, van grootouder op kleinkind. Al is dat om te huilen.

Maar er is meer, ik lees de dichter Remco Campert:

Jezelf een vraag stellen, daarmee begint verzet en dan die vraag aan een ander stellen.

Er zullen altijd moedige mensen zijn die zichzelf en elkaar erop aanspreken dat ze zich tegen elke prijs blijven verzetten tegen onrecht en oorlog: die opstaan en opstandig zijn en blijven. Ik herken dat in het Oekraïense volk en zoveel anderen.


Dat is de betekenis van Pasen, dat verhaal van een mens met de naam Jezus die door de dood heen blijft leven in de woorden en daden van mensen die een grens stellen aan potentaten van beton. Ik kijk naar buiten en hoor de dichter Okke Jager:

Een krokus wijst beton haar grens,

hoe kostbaar is een kwetsbaar mens.


Ronald da Costa


Lentebal in Oegstgeest

dansen n De dansclub voor ouderen van welzijnsorganisatie Radius, Quick Quick Swoo, kan na de vele corona blokkades eindelijk weer het Lentebal organiseren.

Het Lentebal zal plaatsvinden op woensdag 20 april. Omdat veel ouderen moeite hebben om in het donker huiswaarts te keren, zal het bal dit jaar voor het eerst in de middag georganiseerd worden en wel van 14.00 uur tot 17.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur.

Entree € 6,00 per persoon inclusief hapjes. Drankjes voor eigen rekening.

Introducees zijn welkom. Een prachtige gelegenheid voor iedereen die van dansen houdt en graag eens kennis wil maken met de gezellige en ongedwongen sfeer binnen Quick Quick Swoo.


Dansclub Quick Quick Swoo 

Het lentebal vindt plaats in de grote zaal van de Haaswijkflat Kennedylaan.

Aanmelden dient te gebeuren via mail: a.de.vilder@kpnplanet.nl.