Ksenia Kouzmenko. | Foto Marc Wielaert
Ksenia Kouzmenko. | Foto Marc Wielaert Foto: Marc Wielaert

Catwalk in Store

winkelen n Op zaterdag 9 april treffen bezoekers in de De Kempenaerstraat rode lopers aan bij veel winkels. Daar zijn in het kader van ‘Catwalk in Store’ allerlei workshops, modeshows, proeverijen en sales acties te vinden.

Ruim dertig winkels doen mee, en bij alle deelnemende bedrijven is een ‘bijzondere beleving’ te vinden. Voor bezoekers van alle leeftijden is er iets leuks te doen of te proeven.


Kinderkleding-beurs in speeltuin

kleding n Wie op zoek is naar leuke, mooie en goedkope kleding voor kinderen, kan terecht in speeltuin Vogelwijk op zaterdag 9 april voor een gezellige kinderkledingbeurs.

14.00 uur • Speeltuin Vogelenwijk • Nachtegaallaan 25 Leiden • speeltuin@vogelwijk.nl


Radius filmmiddag

film n Langzamerhand komen de gezelligheid en de buitenshuis-activiteiten weer terug. Zo ook de maandelijkse film op vrijdag 29 april. Een meeslepend Roemeens drama met een Gouden Palm in Cannes.

Dorpscentrum • 14.30 uur (zaal open 14.00 uur) • Kosten: E 5,-.

De titel is op te vragen bij Radius.tel.: 7074200


Ode aan de vrijheid

muziek n In de matinee in De Paulus aanstaande zondag om 16.00 uur brengt de Belarussische pianiste Ksenia Kouzmenko een programma met werken van componisten uit Tsjechië, Belarus en Oekraïne. Daar zijn ook vluchtelingen bij.

Over het programma dat zij speciaal voor Oegstgeest samenstelde zegt zij: "De oorlog in Oekraïne heeft wat ik eerst van plan was te spelen een heel andere dimensie gegeven. Vechten voor vrijheid, voor vrijheid van meningsuiting en respect voor waar je vandaan komt, dit spreekt uit alle de stukken die ik heb gekozen. Het is een Ode aan de Vrijheid!” Mis dit unieke concert niet. De ambiance van De Paulus is intiem en er staat een prachtige concertvleugel. Kaarten à €20 bij de Rijnlandse Boekhandel en via muziekkamer-oegstgeest.org.