De bomen in de Prinses Irenelaan staan prachtig in bloei. De aanwonenden en de passanten genieten ervan. | Foto Harry van den Berg
De bomen in de Prinses Irenelaan staan prachtig in bloei. De aanwonenden en de passanten genieten ervan. | Foto Harry van den Berg Foto: Harry van den Berg

Oegstgeest in bloei

voorjaar n De afgelopen weken konden alle Oegstgeestenaren al genieten van het voorjaar dat over al in het dorp te zien was.

"Ik vond deze straat, de Prinses Irenelaan, wel erg mooi met alle bomen in volle bloei," liet lezer Harry van den Berg weten.


Wereldmuziek voor Oekraïne in De Paulus

zingen n Afgelopen zondag klonken er mooie liederen in de Paulus. Velen waren gekomen om steun te betuigen aan de bevolking van Oekraïne die momenteel zoveel te lijden heeft.

Cultuurhuis De Paulus had de kerkruimte beschikbaar gesteld voor dit doel. Donaties waren welkom en er werd in totaal € 1500,00 opgehaald voor Oekraïne. Een mooi resultaat. Helga Kruse die een aantal koren dirigeert had de leiding. Wereldliederen zijn traditionele liederen ontstaan door wat mensen bezighoudt. Vaak liefde maar ook werk-seizoens-en rituele liederen. Voor een lied werd gezongen werd er gerepeteerd. Een verjaardagslied: Daruj vam Bozhe, Pijemo, pijemo driestemmig en als laatste door twee deelnemers: Reve ta stohne Dnjepr szerokiej. 

De animo was groot en het klonk heel mooi mede doordat er veel mensen waren die al in een koor zingen. Indrukwekkend en samenbindend vooral in deze tijd heel belangrijk.

Afbeelding