Een tevreden Joost Van Bergen en Henegouwen kijkt toe hoe Joop Verdonk en Ton van der Lans het contract tekenen. | Foto Willemien Timmers
Een tevreden Joost Van Bergen en Henegouwen kijkt toe hoe Joop Verdonk en Ton van der Lans het contract tekenen. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Bergen Muziek naar Dorpscentrum

muziek n Muziekschool Bergen Muziek en het Dorpscentrum Oegstgeest hebben overeenstemming bereikt over de huur van vier leslokalen op deze locatie. Op maandag 4 april ondertekenden de twee partijen hiertoe een langjarige huurovereenkomst. Vanaf komend schooljaar 2022-2023 krijgen maar liefst 300 van de 500 leerlingen les op deze centrale plek in het dorp.

De activiteiten van de locatie Frans Halslaan, de Duivenvoordestraat en een fors deel van de lessen in de Paulus gaan vanaf het komend schooljaar naar het Dorpscentrum. 


Muziekschooldirecteur Joost van Bergen en Henegouwen is er erg blij mee. “Een groot deel van onze leerlingen en 27 docenten gaan elkaar straks vaker treffen. Het is een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat!”

Centrale plek

Het Dorpscentrum onderging de afgelopen jaren een flinke verbouwing en moderniseringsslag. De komst van Bergen Muziek is een zeer welkome ontwikkeling. Voorzitter Joop Verdonk kijkt uit naar de komst van de honderden leerlingen per week: "Dit past perfect in de functie van het Dorpscentrum. Hiermee wordt het nog meer dé bruisende ontmoetingsplek voor jong en oud." 


Van Bergen en Henegouwen verheugt zich op het vooruitzicht om verder te kunnen bouwen aan zijn muziekschool.

Naast het Dorpscentrum behoudt Bergen Muziek vier andere leslocaties. In Oegstgeest zijn dat leslokalen bij de bibliotheek, Cultuurhuis de Paulus en Het Dok aan het Rustenburgerpad. In Warmond wordt lesgegeven in Het Trefpunt aan de Herenweg.

Afbeelding