Deze week zal er worden gestart met de werkzaamheden voor de 'brug Poelgeest' over de Haarlemmertrekvaart. Op maandag 28 maart was er nog weinig van te merken. | Foto Willemien Timmers
Deze week zal er worden gestart met de werkzaamheden voor de 'brug Poelgeest' over de Haarlemmertrekvaart. Op maandag 28 maart was er nog weinig van te merken. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Deze week start werkzaamheden brug Poelgeest

bouwen n Deze week starten de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de brug Poelgeest over de Haarlemmertrekvaart. De gemeente gaat onder andere aan de slag met bomen kappen, het inrichten van de bouwplaats en het plaatsen van bouw-informatieborden.

De brug moet ervoor zorgen dat de wijk Poelgeest voor alle soorten verkeer beter bereikbaar is. Daarnaast geeft de brug mogelijkheid voor een busverbinding door de wijk.

Inwoners die vragen hebben kunnen op 5 april om 19.30 uur terecht bij een informatiebijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging UVS in Leiden. Aanmelden kan via leiden.nl. Naar verwachting is de brug in de zomer van 2023 klaar.