Cursus bomenbescherming

groen n De Bomenbond Rijnland komt op voor de belangen van de natuur in het algemeen en bomen in het bijzonder. “Menige boom hebben we kunnen sparen door bezwaar te maken tegen de kap of door inspraak te leveren op collegeplannen. Ook houden we de herplantplicht goed in de gaten”, laat secretaris Dick de Vos weten.

Om de doelen te kunnen realiseren, heeft de Bomenbond een cursus bomenbescherming ontwikkeld, speciaal voor leden. De cursus gaat ook in op de groeiwijze van bomen, ziekten en aantastingen, de wettelijke kaders en stadsnatuur van de toekomst. Het beoordelen van kapvergunningen, boomrapporten en Bomen Effect Analyses komt ook aan de orde.


Voor deze cursus zijn nog enkele plekken beschikbaar voor mensen die zich actief willen inzetten om bomen te beschermen. Met name mensen uit Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest worden van harte uitgenodigd. 


De cursus kost 95 euro en wordt gehouden in Dorpscentrum Oegstgeest op woensdagavonden 11 mei, 18 mei, 25 mei en 1 juni. Ook zijn er twee excursies op zaterdagochtenden 21 mei en 28 mei.

Meer en uitgebreide informatie staat op de site van de Bomenbond www.bomenbondrijnland.nl onder 'nieuws'.

Opgave kan via secretaris@bomenbondrijnland.


Ondernemers willen kopers         ‘Terug naar Oegstgeest’

business n Dorpsmarketing Oegstgeest organiseert met ondersteuning van de Rabobank Katwijk-Leiden een ondernemersavond op maandag 11 april in samenwerking met het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) bij Hilton Garden Inn.

Tijdens deze avond zal er samen met de aanwezige ondernemers gekeken worden hoe meer kopers ‘terug naar Oegstgeest' kunnen komen. 

Er zal begonnen worden met een korte terugblik naar 2020 en 2021, de uitkomst van het Koopstromenonderzoek 2021 van de provincie Zuid-Holland zal gepresenteerd worden en er zal vooruit gekeken worden naar de regionale campagne, waarmee Dorpsmarketing samen met ondernemers koopkracht uit de streek meer naar Oegstgeest probeert te ‘trekken'. Tevens zal de retailspecialist Wouter van der Leij het woord voeren.

De ondernemersavond op maandag 11 april start om 20.30 uur met inloop vanaf 20.00 uur. De aanwezigheid van geïnteresseerde ondernemers bij deze informatie- en stimuleringsbijeenkomst voor ondernemers en bestuurders van verenigingen in Oegstgeest wordt bijzonder op prijs gesteld.

Aanmelden kan voor 4 april, bij Dorpsmarketing Oegstgeest, via: mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl.