Op zaterdag 9 april geeft het koor Cappella pro Cantibus twee concerten in de Regenboogkerk.
Op zaterdag 9 april geeft het koor Cappella pro Cantibus twee concerten in de Regenboogkerk. Foto:

Passieconcert Cappella pro Cantibus

muziek n Na twee jaar met lange repetitie-loze periodes en uit- of afgestelde concerten blijkt Cappella pro Cantibus nog steeds springlevend.

Op zaterdag 9 april geeft het koor Cappella pro Cantibus  met kleinschalige begeleiding (orgel en cello), die veilig doorgang kunnen vinden. Uitgevoerd worden een aantal van de mooiste hoogtepunten uit het koorrepertoire: de Lamentations van Tallis, het Crucifixus van Lotti en als slotstuk het elfdelige motet Jesu meine Freude van J.S. Bach. Net als de wereld om ons heen beweegt dit programma tussen uitersten: verdriet, maar ook vreugde en hoop. Daarom is deze muziek ook in deze tijd nog heel actueel.

• Zaterdag 9 april, 16.00 uur en 20.00 uur • Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest • Toegang: 10 euro, te betalen aan de zaal of via de website • Kaarten reserveren: cappellaprocantibus.nl.


Wolkers’ muurgedicht gerepareerd

poëzie n In de ochtend van woensdag 15 maart is het afbikken van de beschadigde stuclaag van Wolkers' muurgedicht in de Deutzstraat begonnen.

Architect Marcel van Dijk, vanaf het begin volop betrokken bij het kunstwerk, trok eerst de letters HERINNERING op transparant papier over, zodat dit later exact kan worden overgenomen. Particulieren en instellingen hebben bijgedragen aan het behoud van dit unieke kunstwerk.