Voorjaarsfair

lente n Snackbar ‘t Haasje en Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel organiseren op zaterdag 9 april van 10.00 tot 15.00 uur een gezellige voorjaarsfair op het Boerhaaveplein in Haaswijk. 

Op het plein staan kramen met voor ieder wat wils, van versiering voor de paasdagen en sieraden, tot zelfgemaakte paasartikelen, hebbedingetjes en verse paling. Iedere bezoeker van de fair zal naar huis gaan met een echt lentegevoel. Er zijn smakelijke versnaperingen te verkrijgen bij de snackwagen van ‘t Haasje.

Dit jaar kunnen er ook weer paaseitjes ‘geteld’ worden. Aan het einde van de fair is er een prijs te winnen voor diegene die het juiste aantal paaseitjes heeft geraden. Als het even kan zijn er ook enkele in Oegstgeest geboren lammetjes aanwezig uit de stal van Henk Heemskerk.

Er zijn nog enkele kramen vrij om te huren. “Mail een berichtje naar www.bvhm of  judithheemskerk@hotmail.nl en geef aan wat je wilt gaan verkopen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om afspraken te maken”, laat de organisatie weten.


Tulpen voor jarige inwoners

bloemen n Volgens de kalender van Leiden European City Of Science is het op vrijdag 1 april de Dag van de Tulp (geen 1 april grap). In het kader daarvan organiseert Dorpsmarketing Oegstgeest een interessante middag bij Landgoed Oud Poelgeest. Zie voor meer informatie www.terugnaaroegstgeest.nl

Op deze bijzondere dag wil Dorpsmarketing Oegstgeest in samenwerking met de organisatie van Tulpenmanie Leiden de jarigen extra in het zonnetje zetten door een mooie bos tulpen in de Oegstgeester kleuren rood en geel cadeau te doen. Ben je jarig op 1 april? Kom dan tussen 12.00 en 13.00 uur je bosje tulpen ophalen op Landgoed Oud Poelgeest op het terras van het koetshuis. Meld je aan via mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl.


Zingen voor Oekraïne

muziek n Op zondag 3 april van 15.00 tot17.15 uur wordt er gezongen in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest. Iedereen die van zingen houdt kan meedoen.

Drie jaar geleden was Helga Kruse, dirigente van twee Leidse koren, in West-Oekraïne om kennis te maken met de mensen en cultuur en om traditionele liederen en de bijzondere zangtechniek te leren. De Oekraïense liederen klinken vaak weemoedig, maar kunnen ook uitbundig vrolijk zijn. Samen zingen verbroedert en Helga wil dat gevoel en de liederen graag met het Nederlandse publiek delen, door middel van een benefietworkshop.

Na afloop is er gelegenheid om te doneren, contant of online. Cultuurhuis De Paulus stelt belangeloos de grote zaal beschikbaar.

Graag opgeven via helga@zangbedrijf.nl. Dan wordt ter plekke de bladmuziek overhandigd. De liederen zijn drie- en vierstemmig en fonetisch genoteerd.