Belastingworkshop: Fiscaal partnerschap

workshop n Op dinsdag 19 april van 19.30 tot 21.30 uur wordt in de Bibliotheek van Oegstgeest de belastingworkshop Fiscaal partnerschap gegeven door Samantha Mokveld en Fred Snelderwaard van Koeleman Accountants & Belastingadviseurs.

De workshop is gericht op mensen die net zijn getrouwd, een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan, zijn gaan samenwonen of samen een huis hebben gekocht. Deelnemers komen onder andere meer te weten over de inkomstenbelasting en fiscaal partnerschap.

Samantha Mokveld en Fred Snelderwaard vertellen meer over onder andere fiscale aspecten bij het kopen van een eigen woning, schenking eigen woning, fiscaal partnerschap, toeslagen, STAP-budget en box 3.

Tijdens de workshop is genoeg ruimte voor vragen die ter plekke beantwoord worden. Het is ook mogelijk om vooraf je vragen te mailen naar smokveld@accountantskoeleman.nl. Deze vragen zullen vooraf worden uitgewerkt en tijdens de workshop worden behandeld.

Deelname kost €12,50 voor leden en €15,00 voor niet-leden. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.

19 april • 19.30-21.30 uur • Bibliotheek Oegstgeest • €12,50 leden | €15,00 niet-leden • Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl


Regel zelf online je overheidszaken

Digisterker n Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet.

Voor iedereen die in Oegstgeest woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. De eerste van de vier lessen is op vrijdag 8 april. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Oegstgeest en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen.

De cursusdagen zijn op vrijdag 8, 15, 22 en 29 april van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Oegstgeest. De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 niet-leden.

Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Oegstgeest vindt dit spreekuur iedere dinsdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Inloop is gratis.

Startdatum: 8 april • 10.00-12.00 uur • Bibliotheek Oegstgeest • € 15,00 voor leden | € 20,00 niet-leden • www.bibliotheekbollenstreek.nl