Statushouders

COA n Het Oegstgeester college heeft besloten om in de Regionale Opvanglocatie voor statushouders (het Hoefijzergebouw achter het gemeentehuis) mensen toe te laten die in andere dan de Leidse Regiogemeenten permanent gehuisvest zullen worden, de zogenaamde koppelgemeenten.

Het gaat dan in eerste instantie om mensen die gehuisvest zullen worden in Katwijk, Noordwijk, Teylingen en Wassenaar. Dit besluit is genomen omdat de 175 plekken in de Regionale Opvanglocatie niet bezet kunnen worden met alleen de statushouders die gekoppeld zijn aan de gemeenten in de Leidse regio. Vanwege de grote druk op de AZC’s en de druk op gemeenten voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne, is het onverantwoord als beschikbare capaciteit onbenut blijft.


Annulering

lezing n De lezing op 3 april van Renée van Riessen (bijzonder hoogleraar christelijke filosofie) over haar boek ‘Van zichzelf bevrijd’, over transcendentie en nabijheid bij de Frans-Joodse filosoof Levinas, kan helaas geen doorgang vinden.


Hermsen

lezen n Schrijfster en filosofe Joke J. Hermsen houdt een lezing in de Bibliotheek van Oegstgeest op 29 maart. Aanvang 20.00 uur. Kaarten (€5 - 7,50) bij de bibliotheek en de Rijnlandse Boekhandel.