Oud-Oegstgeestenaar Freek Reijnders spotte de nieuwe brug tijdens een wandeling in Alkmaar. De planning is dat de de brug eind mei weer open kan. | Foto Freek Reijnders
Oud-Oegstgeestenaar Freek Reijnders spotte de nieuwe brug tijdens een wandeling in Alkmaar. De planning is dat de de brug eind mei weer open kan. | Foto Freek Reijnders Foto: Freek Reijniers

Nieuwe brug gespot

Warmond n De werkzaamheden aan de Warmonderhekbrug zijn in volle gang, waarbij in mei de nieuwe brug geplaatst moet gaan worden.

De redactie ontving van Freek Reijnders een foto van de nieuwe brug. 'Gespot in Alkmaar, het mooiste brugdeel ligt klaar!' schreef hij daarbij. "Die zag ik toevallig liggen tijdens een wandeling," laat Freek weten. Hij was tot vorig jaar inwoner van Oegstgeest, maar verhuisde naar Alkmaar, waar hij de nieuwe Warmondse brug zag liggen.

De Warmonderhekbrug moet vervangen worden omdat uit inspecties is gebleken dat de huidige brug nagenoeg aan het eind van de levensduur is en de veiligheid niet meer kan worden gegarandeerd. De planning is dat de werkzaamheden in het weekend van 20 tot en met 23 mei worden afgerond, waarna de brug eind mei weer open kan.

Daarna volgt direct de herinrichting van de Herenweg.