Scylla na warrige aanloop te sterk voor Pecos

tafeltennis n Maroun Nader wilde zich er niet achter verschuilen, maar de wedstrijd tussen Scylla en Pecos speelde zich zaterdag niet helemaal af zoals gepland. In elk geval de voorbereiding niet.


’s Morgens kregen de Oegstgeestenaren eerst het bericht dat het duel vanwege een coronageval moest worden uitgesteld. Het nodige overleg, doorvragen en druk appverkeer later bleek het slechts om een besmetting van een gezinslid te gaan. De Scyllanen zelf mankeerde niets. De derby ging dan ook gewoon door, en dus haastten de Pecossers zich alsnog naar sportpark De Vliet.


Nader sprak na afloop van een ‘rare dag’, maar gaf ook toe dat de 5-2 nederlaag een goede weergave van de krachtsverhoudingen is. De twee Oegstgeester punten werden gemaakt tegen Scylla’s jongste troef, Mads Oomen. Youri Soons verschalkte hem met 11-9 in de vijfde game, Jens Wiersma was een stuk sneller klaar: 11-8, 11-5, 11-6.


In de overige potten was het duidelijk dat Scylla met routiniers Joey Boekkooi en Gerard Bakker (jr.) niet voor niets aan kop gaat in deze eerstedivisiepoule. Nader was nog het dichtst bij een derde puntje toen hij tegen Bakker met 2-1 voor kwam, maar trok net als in de vijf eerdere onderlinge partijen toch aan het kortste eind. En zo was uiteindelijk, zeker gezien de rommelige aanloop, het wedstrijdverloop eigenlijk opvallend normaal.


Halverwege de competitie lijkt het voor Pecos dit voorjaar uit te gaan draaien op een gevecht tegen degradatie met als concurrent SKF, terwijl Scylla om de titel strijdt met Tempo Team 2 en Bergeijk. Nader noemt het een prima uitgangspositie en heeft zin in de returns, zegt hij. 

Om te beginnen met 2 april de thuiswedstrijd tegen Kluis. Die wedstrijd moet ruim gewonnen worden, want dat team is al zo goed als zeker van degradatie.