De PaasHaaswijkloop is en blijft het leukste loopje van de lente. | Archieffoto Wil van Elk
De PaasHaaswijkloop is en blijft het leukste loopje van de lente. | Archieffoto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

PaasHaaswijkloop

hardlopen n Na twee jaar gedwongen afwezigheid wordt op Tweede Paasdag (maandag 18 april) de 45e PaasHaaswijkloop gehouden. 

Door de gecombineerde organisatie (wijkvereniging Haaswijk en de Morsebel en Loopgroep Oegstgeest) kan er wat extra’s gedaan worden. Alle lopers krijgen een startnummer, er is een warming-up op muziek, er zijn omkleedfaciliteiten, drinkpost(en), prijzen, een loterij voor de kleintjes en een herinnering.

Het parcours is gelijk aan die van de eerdere edities en gaat door Haaswijk, de Morsebel en natuurlijk het rondje Klink. 

Er kan worden gekozen uit twee afstanden, te weten 5 en 10 kilometer en voor de kinderen jonger dan 12 jaar is er een 2 kilometer loop. Voor de start is er ook voor hen een warming-up die begint om 11.15 uur. De start voor de kleinsten en hun ouders (2 km) zal om 11.30 uur zijn. Om 12.00 uur is de centrale warming-up voor de afstanden 5 en 10 kilometer en kort daarna de start voor deze afstanden.

Voorinschrijving is mogelijk via de website (www.paashaaswijkloop.nl). Ook kunnen deelnemers zich op de dag zelf tussen 10.30 en 11.45 uur inschrijven in de tent in het Mien Ruyspark. Deelname Kinderloop: kinderen leden BVHM € 2, kinderen niet-leden € 4. Deelname 5 en 10 kilometer: leden van de buurtvereniging en van de loopgroep  betalen € 3, niet-leden betalen € 6. 

Inlichtingen: www.paashaaswijkloop.nl of tel 06 52088498.


Pecos is op de goede weg

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos hebben hun tweede overwinning van het seizoen binnen. SKF was zaterdag met 5-2 een maatje te klein.

"Je ziet dat de vorm toeneemt", constateerde René Waterreus tevreden. Zelf was hij met 3-2 te sterk voor Verzijl en werd het 3-1 tegen materiaalspeler Van Iwaarden. Maar vooral de zege van Youri Soons tegen Van den Berg was aanleiding voor optimisme in zijn nabeschouwing. Een ‘waanzinnige overwinning' noemde Waterreus het. Van den Berg is de nummer 40 van Nederland en de sterkste van de drie Veenendalers, maar hij kwam niet tot zijn beste spel tegen de gewiekst opererende Soons. Die had trouwens ook wel wat goed te maken na een vrij kansloze openingspartij tegen Van Iwaarden, voor wie dat de eerste overwinning van het seizoen betekende.

De welkome zege betekent dat Pecos als nummer vier van de ranglijst weer wat lucht heeft.