Afbeelding
Foto:

Okidoo voor Oekraïne

kaarten n Op maandag 21 maart is er een speciale Okidoo-middag. Eerst komt wethouder Jan Nieuwenhuis op bezoek om zelf te zien welke kinderen meedoen en hoe de sfeer is bij Okidoo. De kinderen gaan komende week al nadenken over vragen die ze hem willen stellen. 

Daarna gaan de kinderen onder leiding van de juffen Sandra en Aukje kaarten maken. Die waren oorspronkelijk (en nu nog steeds) bedoeld voor Moederdag en zullen op de Leo Kannerschool professioneel worden gedrukt. Maar we gaan de kaarten ook verkopen voor een goed doel: Oekraïne. Drie maandagen zullen we voor de bibliotheek (buiten of bij regen binnen) in een Okidoo-winkeltje de kaarten verkopen. De opbrengst gaat naar giro 555. De kaarten kunnen ook worden besteld bij Okidoo.oegstgeest@gmail.com en via onze Facebookpagina Okidoo Oegstgeest.


Lege flessen voor Oekraïne

"Ik vond het zo’n leuk initiatief van mijn dochter Roos en haar vriendin Eva (allebei 11 jaar)", vetelt Oegstgeester Courant-lezer Robin van IJpere. "Spontaan besloten ze gisteren een lege flessen-inzameling te doen voor Oekraïne en niet zonder resultaat: aan het einde van de dag hadden ze 74 euro en 25 cent opgehaald. De volgende inzameling is alweer gepland!"


Kunstzinnige verzetsposter tegen Oekraïense oorlog

kunst n De oorlog in Oekraïne inspireert ook kunstenaars om op bijzondere wijze uitdrukking te geven aan hun zorg en verontwaardiging.

De Wassenaarse kunstenaar Paul Mullens (74), die ook lang in Oegstgeest gewoond heeft, maakte een schilderij, waarop een Oekraïense vrouw in haar wanhoop zwaait met een Oekraïense vlag. Het kleurrijke kunstwerk is inmiddels op poster (70 x 40 cm) uitgebracht en te koop voor € 21,75, waarvan € 6,75 voor verzending in een stevige koker. De opbrengst komt ten goede aan Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties ten gunste van Oekraïne. De poster is te bestellen via elleest2426@gmail.com.

Kunstenaar Paul Mullens hoopt dat kopers hun poster zichtbaar ophangen om hun steun aan Oekraïne zichtbaar te maken. "We kunnen als gewone burgers soms maar weinig doen om de grote problemen van de wereld op te lossen. Maar wat we zeker wel kunnen doen is onze stem laten horen en onze solidariteit betonen".


De kunstenaar heeft met zijn posteractie inmiddels de eerste € 500 aan Giro 555 kunnen overmaken. Op zijn website elle-est.nl wordt steeds aangegeven welk bedrag dankzij de posteractie is overgemaakt. 


Concert in de Paulus

muziek n Franciska Dukel, zangeres en Annette Rogers, pianiste, beide professioneel zeer ervaren musici, geven op 19 maart een concert in de Paulus te Oegstgeest genaamd ‘Kind en Kraai’.

“Wij willen ons publiek na de concertloze tijden

met muzikale schoonheid en levensvreugd verblijden.

Zo is het programma ‘Kind en Kraai’ dan ook alles behalve saai

want het kind als thema garandeert speels plezier,

zeker als het in contact komt met het dier!”


Van Klassiek tot Kleinkunst biedt het programma een verrassende kruisbestuiving tussen Russisch en Nederlands repertoire, waarbij het Russische repertoire naar het Nederlands hertaald is om de luisteraar moeiteloos mee te nemen in de fantasie- en belevingswereld van het kind. “Door de recent losgebarsten oorlog staat Rusland in een donker daglicht en des te belangrijker ons licht te laten schijnen op de rijke muziekcultuur van dit land.”

Reserveren is niet langer nodig. Wel graag contant betalen aan de zaal.


Cultuurhuis De Paulus • Warmonderweg 2 • Zaterdag 19 maart • 15.00 uur (deur open: 14.30 uur) • Programma tot ca. 16.30 uur • Toegang: 18 euro, inclusief een kopje koffie/thee in de pauze. Voor informatie e-mail naar franciskadukel@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding