Afbeelding
Foto: Vivian Keulards

Radius Filmmiddag

film n “Het is nog niet zo makkelijk om al onze treinen en treintjes weer op de rails te krijgen, ook al zijn de strenge leefregels achter ons. Nog steeds zijn er zieken, nog steeds onduidelijkheid over onder andere organisatie. Maar we proberen het en daarom leggen we de data voor onze films vast voor het hele jaar: De laatste vrijdag van de maand. Laten we hopen dat het lukt,” vertelt Cornelia Middelkoop over de Radius Filmmiddag.

De film van deze maand is gemaakt door de veel geprezen regisseur Ken Loach (83). “We vertoonden eerder al een film van hem. Bij de voorpremière van deze film kreeg hij in Amsterdam een staande ovatie.” Citaat uit een interview: “De rijkdom van het drama zit ’m in de manier waarop we reageren en in de keuzes die we hebben. Het zit ’m in ingewikkelde menselijke relaties.

Radius Filmmiddag • Vrijdag 25 maart • Dorpscentrum Oegstgeest • 14.30 uur (zaal open 14.00 uur) • € 5,-.

De titel is op te vragen bij Radius.tel.: 7074200. “Als u zich daar ook opgeeft, is het makkelijker om de stoelen te arrangeren in de zaal.”


Joke Hermsen in bibliotheek

lezen n Schrijfster en filosofe Joke J. Hermsen viert haar dertigjarig jubileum met een divers aantal lezingen in het land én de publicatie van een tekst: de theaterdialoog Rosa en Hannah: de (on)mogelijke revolutie, die op 1 september vorig jaar is verschenen.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Oegstgeest en vindt daar plaats op 29 maart. Aanvang 20.00 uur. Toegang voor leden van de bibliotheek is 5 euro, voor niet-leden 7,50 euro, kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek of via de Rijnlandse Boekhandel.

Haar eerste boek over Belle van Zuylen: Nu eens dwaas dan weer wijs werd in 1991 uitgegeven door Van Gennep. Daarna publiceerde zij zes romans. Tevens verschenen van haar hand een twaalftal essays. Haar laatste boek is een theaterdialoog over haar twee filosofische heldinnen Hannah Arendt en Rosa Luxemburg, die een intens gesprek voeren over hun werk en leven, hun verwachtingen en liefdes en hun (on)mogelijke revolutie.

Tijdens de lezing spreekt Joke J. Hermsen over haar laatste publicaties.

Dinsdag 29 maart, 20.00 uur, bibliotheek Oegstgeest

Afbeelding