Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

ASC tevreden met gelijkspel

voetbal n ASC heeft afgelopen zondag in Roelofarendsveen met 0-0 gelijkgespeeld tegen EMM, de nummer vier van de ranglijst. Het is een resultaat waarmee ASC dik tevreden is.


Trainer Jesper Neuteboom gaf aan dat zijn team niet op volle sterkte aan de wedstrijd kon beginnen vanwege personele problemen. Enkele spelers waren op vakantie en er waren zieken. “Vandaar dat de focus kwam te liggen op verdedigen, want ieder punt is momenteel welkom. Mededegradatiekandidaat ESTO verloor. Bovendien kwam ook Foreholte niet tot winst, zodat ook die ploeg dichter in het vizier komt”, vertelde Jesper.
De trainer wees erop dat tijdens de winterstop gesproken is over het matige verdedigen tijdens de eerste acht wedstrijden, waardoor ASC met twee punten uit acht wedstrijden troosteloos onderaan de ranglijst stond. “Er zijn enkele omzettingen gedaan en dit werpt vruchten af. Al drie wedstrijden achtereen hebben we geen doelpunt tegen gekregen en zeven punten uit drie wedstrijden behaald. De positie op de ranglijst ziet er nu aanzienlijk florissanter uit.”
Afgelopen zondag was EMM de bovenliggende partij, maar de ASC-verdediging was alert en de offensieve tegenstander kwam tot weinig uitgespeelde kansen. “Meer dan een gelijkspel zat er niet in en daarom ben ik tevreden dat mijn team met een punt huiswaarts keerde”, zei Jesper tot slot.