Ivonne en Laura staan te springen om namens Radius inwoners van Oegstgeest met gezamenlijke interesses bij elkaar te brengen.
Ivonne en Laura staan te springen om namens Radius inwoners van Oegstgeest met gezamenlijke interesses bij elkaar te brengen. Foto:

Nieuw bij Radius:

Maatje vindt Maatje:         liever samen actief

ontmoeting n Op zaterdag 2 april aanstaande vindt van 14.00 tot 16.00 uur de eerste bijeenkomst van Maatje vindt Maatje plaats in de zaal van de Haeswykflat van Radius. Tijdens Maatje vindt Maatje gaan deelnemers op zoek naar dorpsgenoten die dezelfde interesses hebben. Het uiteindelijke doel is dat ze een maatje vinden voor langere tijd.

Al langere tijd spelen Ivonne en Laura van Radius Oegstgeest met de gedachte om de activiteit Maatje vindt Maatje te organiseren. Helaas moest dit idee worden uitgesteld door de coronabeperkingen. Nu het weer mogelijk is om er op uit te gaan, staan Ivonne en Laura te springen om namens Radius te kunnen bijdragen aan het bij elkaar brengen van de inwoners van Oegstgeest.

Gezamenlijke interesses zijn een goede ingang voor het aangaan van nieuwe contacten en het opdoen van nieuwe. Wanneer je doet wat je leuk vindt of waar je goed in bent, dan gaat het aangaan van (nieuwe) contacten makkelijker. Doen waar je goed in bent, kan bovendien veel voldoening geven. Je kunt iets betekenen voor een ander en je krijgt hier waardering voor terug.

Iedereen die het leuk vindt om samen met iemand anders activiteiten te ondernemen, kan naar deze bijeenkomst komen. Tijdens Maatje vindt Maatje gaan bezoekers dus op zoek naar dorpsgenoten die dezelfde interesses hebben. Voorbeelden van activiteiten die samen ondernomen kunnen worden, zijn: fietsen, kaarten, musea bezoeken, een leesclub starten, samen koffiedrinken of wandelen. Door samen dingen te doen onderneem je sneller activiteiten die je niet alleen zou willen of kunnen doen. Het doel is dat deelnemers een maatje vinden voor langere tijd. Ivonne en Laura zorgen voor begeleiding voor en tijdens de bijeenkomst.

Voor aanmelden (dit is niet verplicht) en voor vragen, kan contact opgenomen worden met Radius, via info@radiuswelzijn.nl of bel 071-7074200 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur).


‘Lichtmystiek’ bij de bouw van de Franse kathedralen

spiritualiteit n Bernard Vermet, kunsthistoricus, vertelt in een lezing op 20 maart onder andere over de betekenis van 'Lichtmystiek' bij de bouw van Franse kathedralen.

Er zijn leukere aanleidingen te bedenken, maar de brand in de Nôtre Dame heeft de geschiedenis van de Franse kathedralen weer volop in de belangstelling gebracht. Waar kwam die enorme bouwwoede op het eind van de 12de eeuw plots vandaan? Het blijkt dat naast politieke en economische ook theologische motieven een rol speelden, waarbij het denken en handelen van één man centraal stond: Abt Suger van Saint-Denis. Zijn 'lichtmystiek' was een belangrijke drijfveer om de donkere en zware Romaanse architectuur open te breken met steeds grotere en hogere ramen. Dat werd mogelijk door de introductie van Gotische bouwprincips. Daarnaast komen de voorlopers en navolgers van de Franse kathedralen aan bod, evenals de organisatie van de bouwloodsen. En wellicht kunnen we tegen die tijd ook nader ingaan op de plannen voor de restauratie van het interieur en de herbouw van het dak van de Notre Dame.

Zondag 20 maart • 15.00-17.00 uur • Dorpscentrum Oegstgeest • Richtbedrag € 5,00 • Aanmelding / Marjan Driessen, 071-5131422 of marjandriessen1949@gmail.com