Afbeelding
Foto:

Geldverspilling

In februari is in mijn straat een elektrische oplaadpaal geplaatst. Om te zorgen dat er alleen elektrische auto’s parkeren, moet er een P-bord plus een bord “opladen elektrische voertuigen" geplaatst worden. Klaarblijkelijk moeilijk, want dat duurde een paar weken. De gemeente Oegstgeest heeft waarschijnlijk geld over, want dinsdag jl. kwam een monteur uit Zoetermeer de geplaatste borden weer weghalen. Vervolgens verving hij deze door precies dezelfde borden, alleen iets groter. De zin hiervan ontging ook de monteur. Hij vertelde dat er wel meer gekke dingen gebeuren. Borden met de tekst opladen elektrische auto’s moeten vervangen worden door borden met de tekst opladen elektrische voertuigen. Ook zijn de palen waaraan de borden bevestigd zijn soms te kort en moeten weer vervangen worden door langere palen. Helaas moet geconcludeerd worden, dat de bestuurlijke onkunde in ons land een toenemend verschijnsel is en dat uiteindelijk de belastingbetaler daarvoor opdraait.

A. van der Geest, A.R. Holstlaan, Oegstgeest


Waakzame vinder, bedankt!

Verslagen en verbijsterd


Donderdag 10 maart start als een normale dag. Met opgewekt gevoel pakt Eddy Neumann zijn e-bike. Bewegen is voor hem belangrijk om zo lang mogelijk de verschijnselen van zijn ziekte te voorkomen. Dus wordt gefietst naar het winkelcentrum Lange Voort.

Bij een boom, tegenover het Kruidvat, wordt de fiets met een ketting vastgezet. Helm in de fietstas stoppen en de display in de jas opbergen. Handschoenen ruilen bij de HEMA. Daarna door naar de Jumbo en Van Manen. Normaal boodschappen doen?

Terug naar de fiets gelopen Zijn eigen ogen kan hij niet geloven. De fiets is weg! Verslagen dwaalt hij rond met een zware boodschappentas. Met de pakken zit hij neer op een bankje. Het thuisfront wordt gebeld. “Mag ik je ogen lenen, mijn fiets ben ik zoek.”

Vrouwlief komt met haar fiets helpen zoeken. Geen fiets. Waarschijnlijk is die gestolen. Het blijkt dat de fietssleutel niet uit de fiets is gehaald. Stom!

Verslagen met een uitgeput gevoel neemt hij de weg naar huis. Snel de noodzakelijke medicatie innemen. Even later wordt er digitaal aangifte gedaan. Rijwielhandel Van Hulst in de Geversstraat wordt gebeld. Zij zeggen een leenfiets toe. Dat is echt buitengewoon vriendelijk.

Vrijdag 11 maart treft hij de eerste voorbereidingen om een fiets uit te zoeken. Bij terugkomst belt Van Hulst. Dit keer de vestiging Lijtweg. Een persoon heeft mijn fiets gevonden en naar Van Hulst gebracht. Wie, wat en waar is onduidelijk. Verbijsterd loopt hij naar de Lijtweg. De fiets is terug, inclusief sleutel en helm.

Digitaal wordt de politie op de hoogte gebracht. Later belt de wijkagent. Misschien kan hij achterhalen wie de eerlijke teugbrenger is. Die wil ik bedanken. Weet dat fietsen voor Eddy belangrijk is.

Na aanschaf van een extra slot, worden weer boodschappen met de fiets gedaan. Nu de fietssleutel niet vergeten uit het slot te halen. Terugbrenger: bedankt!

Afbeelding
Afbeelding