Pecos mist winstkansen

tafeltennis n Een 2-0 voorsprong in het beslissende dubbelspel was niet genoeg. De tafeltennissers van Pecos gingen zaterdag in een zenuwslopende wedstrijd met 3-4 onderuit tegen Bergeijk.

Wedstrijden in de eerste divisie bestaan tegenwoordig uit zeven partijen, net als op het hoogste niveau, de eredivisie. De bedoeling is om het schouwspel korter en daarmee voor publiek aantrekkelijker te maken. Maar de meeste spelers lijken het erover eens dat in de lagere klassen hun belangen zwaarder zouden moeten wegen dan die van het handjevol toeschouwers. En zij spelen, als ze eenmaal bezig zijn, liever drie partijen elk.

Hoe dan ook, de aan de Voscuyl aanwezige kijkers kregen dit weekeinde wel degelijk een kraker voorgeschoteld met spanning tot de allerlaatste bal. Dat geldt trouwens ook voor de kijkers thuis – de wedstrijd was dankzij ‘huisfilmer’ Dick Hoogendam voor het eerst ook via een livestream te volgen.

De enkelspelen werden eerlijk verdeeld. Maroun Nader was te sterk voor zowel veteraan Erwin Andriessen als voor Belg-in-Brabantse dienst Chris Tournelle. René Waterreus redde het niet tegen de sterke Van Gemert, maar overtuigde zeer tegen Andriessen: 11-1 in de vierde game. Tot vreugde ook van kopman Nader. ‘Je zag toen echt weer even de Waterreus die 15 jaar lang de nummer 25 van Nederland was. Als hij dat kan vasthouden, kan dat nog heel belangrijk worden in de strijd om lijfsbehoud.'

Die zege, in de zesde partij, was de gelijkmaker voor 3-3. Jens Wiersma had eerder namelijk twee keer nipt verloren. Tegen Tournelle zat daar een game met 20-22 bij en tegen Van Gemert kwam Wiersma alleen aan het slot tekort: 8-11 in de vijfde.

Dus moest de dubbel op 3-3 de beslissing brengen. En ook daar had veel meer in gezeten voor de thuisploeg. Wiersma en Nader begonnen met 11-3 en 11-8, om met drie keer een klein verschil alsnog de zege uit handen te geven. ‘Ik snap nog steeds niet hoe we die verloren’, zei Nader daags na afloop.

Komende zaterdag belooft het opnieuw spannend te worden, als SKF naar Oegstgeest komt.