Afbeelding
Foto:

BVNL-bus in Oegstgeest

politiek n In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen rijdt BVNL door heel Nederland. Vrijdag 11 maart, vanaf 16.00 uur, is de tour in Oegstgeest.

Daar zal Tweede Kamerlid Wybren van Haga, samen met lijsttrekker Onno Laarhoven en het team van BVNL Oegstgeest, in gesprek gaan met inwoners over de toekomst van de gemeente.


De BVNL-bus arriveert rond 16.00 uur op het parkeerterrein bij Winkelcentrum Lange Voort, waarna Wybren van Haga de kiezers kan ontmoeten en hen samen met de kandidaten kan vertellen waar BVNL Oegstgeest voor staat. Vanaf 18.00 uur is er een borrel/diner met lokale ondernemers en vrienden van BVNL in De Beukenhof.


 ‘Dag van het Oor’ in Corpus 

science n Op 3 maart, de ‘Dag van het Oor’, was het druk in de hal van Corpus.

Samen met hun ouders of grootouders bezochten veel kinderen de speciaal ingerichte ruimte waar alles verteld werd over oren, hoe je ze kunt beschermen en welke oplossingen er zijn bij gehoorschade.

Zeer enthousiastste deskundigen uit het LUMC (Jan de Laat, Margriet van Gendt, Chris Stronks, Nienke Langerak, Kim Koetsier en Olaf Neve) vertelden het aanwezige publiek alles over hun kennis en onderzoeken, en brachten zo de wetenschap weer een stukje dichter bij mensen.

Hoogtepunt van de middag waren de optredens van een professioneel danser met een bionisch oor. Ondanks totaal gehoorverlies als dreumes, laat het kunstoor hem weer alles horen en zelfs dansen.

Afbeelding
Afbeelding