Leer de lente tekenen

creëren n In het knusse atelier van Mayo de Graaf in Haaswijk is weer plaats voor enthousiaste cursisten die willen tekenen en schilderen.

“We gaan aan de slag in kleine groepjes zodat individuele begeleiding mogelijk is”, vertelt Mayo enthousiast. Om de cursisten een zo breed mogelijk beeld te geven wordt er gewerkt met verschillende materialen zoals bijvoorbeeld houtskool, pastelkrijt, potlood, acryl- of olieverf, rietpen, witte pen of Oost-Indische inkt. Zoveel mogelijk verschillende technieken komen aan bod zodat iedereen een eigen stijl kan ontwikkelen. Alles op een ontspannen manier in gezellige groepjes. “Beginners of gevorderden: iedereen is uiteraard van harte welkom!”

Mayo de Graaf, mayo8@casema.nl, 06 25 23 25 54 of 071 5175218


Vegetarische Restaurantweek

dineren n Van 7 tot en met 13 maart vindt de Vegetarische Restaurantweek plaats. Dit is een week waarin restaurants bewust meer vegetarische gerechten op het menu plaatsen. Niet alleen om daarmee de consumptie van vlees te verminderen maar ook om gasten te laten kennismaken met heerlijke vegetarische gerechten. 

Veel Oegstgeestenaren willen hun steentje bijdragen aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Zij beperken zich al in het eten van vlees en vis. Om buitenshuis en liefst ook in het eigen dorp lekker vegetarisch of veganistisch te kunnen eten is natuurlijk aanlokkelijk.

"Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest heeft de restaurants in Oegstgeest uitgedaagd gedurende de Vegetarische Restaurantweek het menu aan te vullen met verrassende vegetarische gerechten. Gaat u ze ook uitproberen?”, moedigt Mia de Beun de inwoners van Oegstgeest aan. "U herkent de deelnemende restaurants aan de speciale poster die de restaurants bij de entree hebben opgehangen.”