Gezellig eten met de DD-club

ontmoeting n Op donderdag 31 maart organiseert Langer Zelfstandig Leven in Oegstgeest weer voor het eerst na een lange tijd een maaltijd.

Dit keer in Dorpscentrum Oegstgeest met een groep vrijwilligers die de maaltijd zal bereiden. Vanaf 18.00 uur zijn deelnemers welkom en om 18.30 uur start het drie-gangen-menu.

De maaltijd, inclusief één consumptie en na afloop een kopje koffie of thee, kost €14,00.

Na afloop van de maaltijd zal Lodewijk Schmit-Jongbloed iets vertellen over het project Zeker Thuis. De Vereniging Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest zal in samenwerking met onder andere de huisartsen en de Gemeente Oegstgeest een meer op maat gesneden zorg aan ouderen willen verlenen met aandacht voor de sociale omgeving.

Opgeven kan door 14,00 euro te storten op rekening NL 96RABO 0354 9668 20 t.n.v. Vereniging Langer Zelfstandig Leven onder vermelding van: 31 maart. Deelnemers kunnen ook een email sturen aan lijanblom@outlook.com met hun naam en adres.


‘Kind en Kraai’ in De Paulus

muziek n Franciska Dukel, zangeres, en Annette Rogers, pianiste, brengen een origineel muzikaal programma in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2 op zaterdag 19 maart om 15.00 uur (deur open: 14.30 uur).

‘Het kind’ is het thema van het programma. ‘Kind en Kraai’ is daarom allesbehalve saai.

Het garandeert speels plezier, zeker als het kind ook in contact komt met het dier.

Verrassend is de kruisbestuiving tussen het Russisch repertoire van Moessorgski en Stravinsky met Nederlands repertoire van Verhulst en Röntgen, waarbij het Russische repertoire naar het Nederlands hertaald is om de luisteraar moeiteloos mee te nemen in de fantasie- en belevingswereld van het kind. Het contrast tussen de kinderwereld in Rusland en die in Nederland is groot. Dat blijkt in dit programma onder meer uit de verklanking van absurdistische Russische volkssprookjes en daarnaast de gekkigheid van Kees Stip.

Het programma duurt tot ca. 16.30 uur. Toegang: 18 euro, inclusief een kopje koffie/thee in de pauze.

Voor aanmelden e-mail naar franciskadukel@gmail.com.


D66 tegen extra landingsbaan  

politiek n De afgelopen decennia is Schiphol een steeds drukkere luchthaven geworden. D66 Oegstgeest zet zich al jaren samen met een groot aantal D66-ers in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht in voor een nieuwe en eigentijdse blik op de toekomst van Schiphol. Het plan van Schiphol voor een nieuwe landingsbaan naast de Kaagbaan valt niet goed binnen de partij. "Een extra landingsbaan gaat voor nog meer overlast zorgen in Oegstgeest en de Leidse regio,” aldus raadslid Arne-Jan Vos.