Gezelligheid voorafgaand aan de maaltijd. | Foto PR
Gezelligheid voorafgaand aan de maaltijd. | Foto PR Foto:

Lezing van Elmer Schönberger

muziek n Vrijdag 25 maart om 20.00 uur is in Cultuurhuis De Paulus een lezing van Elmer Schönberger. Aanleiding is zijn nieuwste boek die handelt over het leven en oeuvre van de markante en wereldwijd gespeelde componist Otto Ketting (1935–2012). 


Aan deze lezing werken leden van het muziekcollectief Het Nieuw Amsterdams Peil mee. Kaarten bij muziekkamer-oegstgeest.org en bij de Rijnlandse Boekhandel.


Geslaagde Lekker Anders maaltijd

ontmoeting n Vrijdag 4 maart organiseerde Lekker Anders in het Dorpscentrum een Indiase maaltijd. Deze maaltijd zou eigenlijk vorig jaar in november plaats vinden, maar werd door de coronarisico's uitgesteld.

Het was dan ook niet verbazend dat er snel veel inschrijvingen binnenkwamen. Zo veel zelfs dat er mensen moesten worden teleurgesteld, zij komen een volgende keer aan de beurt. Nandini Bedi, die oorspronkelijk uit India komt, en 3 jaar geleden ook al een keer kookte, bereidde met de hulp van een aantal vrijwilligers een heerlijke maaltijd, met veel vegetarische gerechten. Zij wilde daarbij aantonen dat zonder vlees koken ook heerlijk kan zijn. De gerechten waren exotisch en verrassend. Op het menu stonden onder meer Baigan ka Bharta, Keema Matar, Daal, Pappadam, Naan en meer. Alle gasten waren vol lof over de bijzondere smaken, de kruiden en de onbekende recepten. De sfeer was ongedwongen, mensen die aan één tafel zaten raakten in gesprek met elkaar alsof ze elkaar al jaren kenden. Iedereen had het gevoel er echt een avond uit te zijn.


In mei wordt een Afghaanse maaltijd georganiseerd.

Afbeelding