Tim Bakker werkt de bal weg van de helft van FC Oegstgeest. | Foto Paul Lichtenbeld
Tim Bakker werkt de bal weg van de helft van FC Oegstgeest. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

Het zat er zaterdag niet in voor FC Oegstgeest

voetbal n Beide ploegen legden afgelopen zaterdag een slechte wedstrijd op de mat zonder echte kansen. Hierbij was Blauw Zwart iets fanatieker op de bal. De eindstand van 2-0 kwam eigenlijk tot stand door twee fouten van FC Oegstgeest. De weg naar boven is dus langer geworden. Maar gezien de puntenverschillen zijn er zeker nog mogelijkheden.

Op naar Wassenaar. Het veld van tegenstander Blauw Zwart ligt aan de rand van het grondwaterbeschermingsgebied Meijendel aan de zuidkant en Berkheide aan de noordkant. Dunea gebruikt dit duingebied voor infiltratie van voorgezuiverd Maaswater en wint na infiltratie dit duinwater weer terug voor de productie van drinkwater is onze regio.

Mooi weer, zonnig en een dun windje en een temperatuur van negen graden. De starttijd van 15.00 uur werd niet helemaal gehaald. FC Oegstgeest verscheen in een geheel wit tenue.

Deze middag kwam er niet bepaald hoogstaand voetbal op de mat. Beide ploegen speelden uitermate slecht. En dat terwijl er bij Blauw Zwart dan nog wel een beetje vuur in zat. Zelfs dat leek bij FC Oegstgeest bij tijd en wijle te ontbreken. Of dit mede is ingegeven door de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oost-Europa is niet bekend.

Voortdurend sloeg FC Oegstgeest het middenveld over en tot overmaat kwamen de passes zelden aan. Dus iedere keer weer omdraaien en in de verdediging. Het spel was niet bepaald aantrekkelijk.

Het spelbeeld deed eigenlijk vermoeden dat het mogelijk een doelpuntloze wedstrijd zou worden. Maar helaas maakte onze keeper, Gijs Jansen, rond de 19 minuut een foutje met het laten vallen van de bal vlak voor zijn rechter doelpaal. Blauw Zwart strafte dat genadeloos af: 1-0. Doelpuntloos ging het dus niet worden.

Na een kwartier in de tweede helft kwam één van die zeldzame kansen voor FC Oegstgeest. Daan van Moorsel in balbezit in de zestien meter plaatste de bal in plaats van tot schot komen toch opzij. Dit had echter niet het beoogde resultaat, de bal werd onderschept en vervolgens weggewerkt.

Zo sukkelde de wedstrijd naar het einde. Of toch niet? Als gevolg van een fout op het middenveld kon Blauw Zwart rond een kwartier voor de tijd een spits lanceren die onberispelijk de 2-0 op het scorebord kon zetten.

Een pijnlijk verloren wedstrijd dus. FC Oegstgeest heeft in de herstart van de competitie nog geen vuist kunnen maken. Allereerst de verliespartij tegen koploper Oude Water en nu tegen Blauw Zwart. Hierdoor zakt FC Oegstgeest naar de vijfde plek in de ranglijst, met 19 punten. De puntenverschillen in de ranglijst zijn klein de nummer drie heeft 20 punten dus klimmen kan altijd.

Nu maar hopen de trainer Thymen Kruider het team weer tijdig up-and-running heeft voor de rest van de competitie.

Overige uitslagen: SV Aarlanderveen-SV Gouda 3-0, Blauw Zwart-FC Oegstgeest 2-0, Lugdunum-Sporting Leiden 0-1, SV Nieuwkoop-FC VVC 3-0, TAVV-CVV Be Fair 5-0.


Huttenbouwfestijn 2022 gaat door in juni

bouwen n De organisatie is verheugd om te melden dat er dit jaar een huttenbouw festijn als vanouds georganiseerd kan worden. In het pinksterweekend wordt er door honderd kinderen weer keihard getimmerd aan vijftien fantastische hutten.

"Na twee ‘rare coronajaren’ met een annulering van het festijn in 2020 en een aangepaste thuisHUT editie in 2021 zijn wij als organisatie extra enthousiast en gemotiveerd om er een spetterend huttenbouwfestijn van te maken. De voorbereidingen voor HUT’16 editie 2022 zijn dan ook in volle gang!"

HUT’16 editie 2022 start op vrijdag 3 juni om 16.00 uur. Drie dagen lang kunnen de teams bouwen aan hun eigen hut. Zij kunnen zich een heel weekend uitleven met hamers, spijkers, hout en diverse andere materialen.
Uiteraard worden er weer leuke aanvullende activiteiten ondernomen. Denk dan aan een rondje varen in een van de boten van de Sagara Satrya’s of een timmerworkshop! Op zondagmiddag wordt het festijn afgesloten met een kampvuur en een lekkernij voor alle kinderen en hun ouders.
Er is weer plaats voor honderd kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

De inschrijvingen starten op donderdag 31 maart om 19.00 uur. Meer informatie is te vinden op: hut.sagara.nl. "Wij zijn dit jaar extra hard op zoek naar nieuwe sponsoren die willen bijdragen in geld of in natura. Neem contact met ons op via hut@sagara.nl."