ASC vierde na de wedstrijd de overwinning in de kleedkamer.
ASC vierde na de wedstrijd de overwinning in de kleedkamer. Foto:

ASC zet stijgende lijn door

Voetbal n ASC heeft ook de tweede wedstrijd na de langdurige coronastop in winst omgezet. De uitwedstrijd tegen ESTO werd op overtuigende wijze gewonnen: 0-5.

ASC lijkt een metamorfose te hebben ondergaan. Voor de coronastop was er geen enkele zege. Van de acht ontmoetingen eindigden twee in een gelijk spel en gingen er zes verloren. Vorige week kwam het eerste signaal van herstel toen Schoten met 1-0 werd verslagen. Afgelopen zondag benadrukte de roodzwarte formatie de ommekeer met een ruime winst van 0-5 tegen ESTO. Door deze resultaten heeft ASC de laatste plaats verlaten. Er is in de veldbezetting gekozen voor een andere veldopstelling (4, 4, 2). De keuze van trainer Jesper Neuteboom lijkt goed uit te pakken. De uitslag vormt bewijs dat ASC de dominante ploeg was. Met name in de eerste helft overklaste de ploeg uit Oegstgeest de tegenstander. De aanvalsopbouw was verzorgd en bovenal zeer scherp in de afronding. In minuut 5 zette Jelle Schouten de stand op 0-1, en na ruim een kwartier verdubbelde Winne Meijer de voorsprong. Het zelfvertrouwen groeide en de suprematie bleef. Uit een voorzet van de nieuwe aanwinst Alex Idipoulos zette Lars Valkx de thuisploeg op een 0-3 achterstand en 11 minuten later deelde Dylan Bakker de tegenstander de definitieve knock-out toe door uit een corner met een rake kopbal voor 0-4 te tekenen.

Na de pauze probeerde ESTO op zoek te gaan naar een tegendoelpunt maar stuitte op een solide ASC-verdediging. De formatie van Jesper Neuteboom bleef de wedstrijd dirigeren en zou het speloverwicht nadrukkelijker vertalen. Winne Meijer tekende voor 0-5 met een score uit een prima voorzet van Lars Valkx. Het jonge talent, Ruben van Aggelen, kwam nog in de ploeg en stichtte als linksbuiten nog voor het nodige gevaar. Tot een hogere score zou het niet komen.

Door deze resultaten lijkt ASC in een goede flow te zijn gekomen en kijkt uit naar de komende ontmoeting op zondag 6 maart tegen Altior. Die wedstrijd is thuis op sportpark Overveer om 14.00 uur.