Subsidie voor Teylingen college

luchtkwaliteit n De gemeente Oegstgeest stelt aan Het Teylingen college, locatie Duinzigt, een subsidie beschikbaar voor het verbeteren van het binnenklimaat.

Oegstgeest ontving dit subsidiebedrag eerder van het Rijk vanuit een regeling voor het op orde krijgen van het binnenklimaat in schoolgebouwen in het primair en voortgezet onderwijs. Dit in verband met de uitbraak van Covid-19. De subsidie bedraagt 30 procent van de totale kosten. Het schoolbestuur betaalt de overige kosten zelf.


Motor gestolen en terecht

politie n Op zondag 20 februari werd in de Balistraat een BMW-motorfiets gestolen. Midden in de nacht, om 01.49 uur vond er eerst een voorverkenning plaats, zo os op beelden te zien. De daders rijden op dat moment in een donkerkleurige auto. Een dader keert terug en steelt om 03.37 uur de motor. Hij loopt ermee in de nacht richting de Floresstraat. Een dag later werd de gestolen BMW aangetroffen in de wijk Nieuw Rhijngeest. Een wijkbewoner deed naar aanleiding van een Facebook-bericht een melding bij de politie. "Mocht iemand beeldmateriaal hebben in de wijk, dan zijn we erg geïnteresseerd. Er zal nog een buurtonderzoek plaats vinden”, zo laat een wijkagent weten. Bellen kan ook met 0900-8844.