Ruben Tijl in actie als vervanger van zijn geblesseerde broer Lucas. | Foto Paul Lichtenbeld
Ruben Tijl in actie als vervanger van zijn geblesseerde broer Lucas. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

Het grote verkiezingsdebat Oegstgeest live op TV

verkiezingen n In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart organiseren de streekomroep Unity.NU, Bibliotheek Bollenstreek en de Oegstgeester Courant in samenwerking met de gemeente een verkiezingsdebat in de raadzaal van de gemeente Oegstgeest.

Onder de noemer ‘Het grote verkiezingsdebat Oegstgeest’ gaan de lijsttrekkers van alle aan de verkiezingen deelnemende partijen uit het dorp op maandag 7 maart met elkaar in debat over diverse lokale thema’s. 

In het debat kunnen de partijen zich in 60 seconden voorstellen aan de kijkers, waarna er een aantal stellingen volgen waarop alle partijen mogen laten weten of ze het eens zijn met die stelling. Daarna worden er 1-op-1 en 2-op-2 debatten gevoerd, waarbij iedere partij mag debatteren tegen een andere lokale partij. Ook krijgt iedere politieke partij een joker, waarmee ingebroken kan worden tijdens een debat van de andere partijen. Uiteraard moeten de prikkelende stellingen ervoor zorgen dat de verschillende meningen van de partijen goed naar voren komen. In het debat wordt er gedebatteerd over wonen, OZB en het vertrouwen in het gemeentebestuur van Oegstgeest. Tot slot mag iedere deelnemer nog een stemomroep van 30 seconden doen. Het grote verkiezingsdebat Oegstgeest wordt gepresenteerd door debatleider Rogier Elshout.


Het debat is maandag 7 maart om 20.30 uur live te zien op televisie bij Unity.NU via kanaal 40 (Ziggo) of 1412 bij alle andere providers. De uitzending is ook online te zien op www.unity.nu. Er is beperkt publiek welkom bij dit debat, aanmelden hiervoor kan via de website bibliotheekbollenstreek.nl/verkiezingen.


FC Oegstgeest weet niet te winnen van koploper

Zaterdag is de competitie na de coronaperiode weer veder gegaan. FC Oegstgeest kreeg in de thuiswedstijd nummer 1 van de ranglijst, FC Oudewater op bezoek. De thuisploeg wist de stand lange tijd op een verdienstelijke 0 – 0 stand te houden. Maar door een slordigheidje in de verdediging aan het eind van de wedstrijd moest FC Oegstgeest de winst aan de tegenstander laten.

Na de korte inhaalwedstrijd twee weken geleden, die FC Oegstgeest winnend wist af te sluiten en daardoor naar de tweede plaats steeg, was nu FC Oudewater, dat zes punten voor stond op FC Oegstgeest de tegenstander. Er moest dus gewonnen worden om aansluiting te houden bij de koploper. FC Oudewater ging direct fel van start en FC Oegstgeest moest zich vooral beperken tot verdedigen, waarbij een sterk spelende Dylan Dijkstra met een blok zijn tegenstander van het scoren af wist te houden. FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen wist tot twee keer toe een doorgebroken speler af te stoppen. In de loop van de eerste helft wist FC Oegstgeest aanvallend kansen te creëren. Na een lob over de FC Oudewater keeper wist deze de bal net op de doellijn tot corner te verwerken. Ook inzetten van Mario Gianfiglio en Daan van Moorsel werden gestopt. Aan het eind van de eerste helft viel Lukas Tijl geblesseerd uit, hij werd vervangen door zijn broer Ruben.

Na de rust bleef Van Moorsel achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Abel Bormans die na omzwervingen bij VV Katwijk en RCL weer terug was op het oude nest. Na een kwartier in de tweede helft viel ook middenvelder Joey Driessen geblesseerd uit en werd vervangen door Joshua van Vliet. Met een knappe save wist Jansen de tegenstander van het scoren af te houden. FC Oegstgeest trainer Thymen Kruider verving een kwartier voor het eind van de wedstrijd linkerspits Sam Roelen voor Jesse Tas die in het hart van de verdediging ging spelen en Kevin Driessen schoof op naar het middenveld. Vlak hierna ging het fout, slecht verdedigen wist een FC Oudewater spits af te straffen door in een scrimmage 0 – 1 te scoren. In de resterende tijd ging FC Oegstgeest vol op de aanval, maar meer dan een paar corners leverde dit niet op en zo ging de tegenstander er met de winst vandoor.


Gijs Jansen wist tot twee keer toe een doorgebroken speler af te stoppen

Er zijn in de competitie nu tien wedstrijden gespeeld van de 26 en er wordt tot 4 juni elke zaterdag en zelfs ook op een avond gespeeld om de competitie na de coronaperiode uit te kunnen spelen. Zaterdag speelt FC Oegstgeest, dat nu op de vierde plaats staat met 19 punten, de uitwedstrijd in Wassenaar tegen Blauw Zwart (zevende plaats).