Afbeelding
Foto:

Drumfanfare FBL na twee jaar stilte weer naar Duitsland

muziek n Komende maandag, 28 februari, treedt de Leidse drumfanfare FBL op tijdens een groots carnavalsevenement in Duisburg. In een uitverkocht voetbalstadion, de MSV Arena, zal FBL haar klanken laten horen. Dit optreden is voor FBL het eerste grote buitenlandse optreden sinds twee jaar. De vereniging is blij dat zij de draad weer op kan pakken na een terugval van twee jaar en kijkt met vertrouwen uit naar het komende seizoen.

FBL is een graag geziene gast bij buitenlandse carnavalsevenementen. Zij treedt jaarlijks op in diverse Duitse en Belgische carnavalssteden zoals Keulen, Monheim, Hasselt en Tongeren. In februari 2020, een paar weken voor de eerste lockdown, trad zij voor het laatst in het buitenland op. Toevallig ook in Duisburg. Daarna werd het stil met buitenlandse optredens tot nu.

Op 28 februari treedt FBL op tijdens de alternatieve carnavalsoptocht in Duisburg. Een gewone optocht is door corona nog niet mogelijk en in plaats daarvan heeft men een groots evenement voorbereid in de MSV Arena. Dat is het voetbalstadion van MSV Duisburg en biedt plaats aan 30.000 toeschouwers. Het evenement zal bestaan uit een bonte parade van carnavalsgroepen, praalwagens en muziekgroepen die door het stadion trekken. Het publiek zit op afstand op de tribune en is bij toegang gecontroleerd op de geldende coronarichtlijnen. 

Als alles loopt zoals voorspeld gaat de samenleving de komende maanden weer langzaam open. Deze ontwikkeling ziet FBL terug in een toenemend aantal aanvragen voor optredens. Voornamelijk in de regio. Zo wordt er na twee jaar stilte weer gesproken over optreden tijdens Koningsdag in Oegstgeest en tijdens de dodenherdenking op 4 mei aldaar. 

Ondanks het vertrouwen in het komende seizoen is FBL niet zonder kleerscheuren uit de coronacrises gekomen. Daarom heeft zij ook de ambitie om in 2022 weer groter te worden zodat zij vaker interessante optredens in binnen- en buitenland kan uitvoeren. FBL nodigt dan ook mannen en vrouwen, jongens en meisjes van harte uit om kennis te maken met de bekende Leidse muziekvereniging. Muzikale voorkennis is niet vereist. Ook nodigt FBL personen uit die in het verleden een muziekinstrument bespeelden maar daarmee gestopt zijn en wellicht een muzikale carrière weer willen herontdekken. Meer informatie via aanmelden@drumfanfarefbl.nl of via 06-23857095.