Een indruk van het nieuwe interieur.
Een indruk van het nieuwe interieur. Foto:

Nabestaandencafé

rouw n Het Nabestaandencafé Leiden organiseert op zondag 13 maart weer een gespreksbijeenkomst. Het gespreksthema is: Lastige gevoelens bij rouw

"Rouw zet je leven op zijn kop. Met verdriet en intens missen houden we meestal wel rekening, maar je kunt ook overvallen worden door gevoelens van boosheid, angst, schuld, schaamte, leegte of opluchting. Deze gevoelens kunnen erg verwarrend zijn. Wat doen ze met jou, hoe komen ze tot uiting en hoe reageert jouw omgeving? We gaan hierover in gesprek met trainer en begeleider Rouw en Verlies Jacinta van Harteveld," zo laat Monuta weten.

Graag vooraf aanmelden per mail via info@nabestaandencafeLeiden.nl o.v.v. naam, mailadres en telefoonnummer.

Zondag 13 maart, Monuta, Gitstraat 1 in Leiden. 

Tijd: van 14.30 tot 16.00 uur


Nieuw meubilair voor De Lichtwijzer

onderwijs n Afgelopen weken heeft basisschool De Lichtwijzer nieuw meubilair gekregen. Eerder was er al een mooi leerplein gerealiseerd waar kinderen kunnen werken, evenals werk- en speelplekken in de gangen. Nu waren de klaslokalen aan de beurt. 

Een paar jaar terug is gestart met het werken op flexplekken á la het bedrijfsleven. Dus geen vaste tafeltjes meer met laatjes eronder maar losse cassettes voor ieder kind met de materialen erin dus zo meegenomen kunnen worden naar een willekeurige plek in het lokaal dan wel de werkplekken in de gangen en het leerplein.

Het nieuwe materiaal sluit hier mooi op aan. In de kleutergroepen zijn er extra speelplekken nu er een vaste kring staat met banken.