Internetcursus voor beginners

online n Bibliotheek Bollenstreek vindt het belangrijk dat mensen zich kunnen redden in de wereld waarin internet een steeds grotere rol speelt. De bibliotheek biedt daarom verschillende cursussen aan om de computervaardigheden te verbeteren.

Het internet is voor iedereen. "Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de basiscursus internet van Klik & Tik in de Bibliotheek Oegstgeest. Stap voor stap ga je het internet op en ontdek je hoe dit werkt." De cursus bestaat uit vijf lessen en start op maandag 21 februari van 13.30 tot 15.30 uur.

Tijdens de cursus leren deelnemers onder andere informatie zoeken en vinden op internet, zoeken met Google, een reis plannen met openbaar vervoer, informatie opzoeken over hobby’s.


Deelname kost €15,00 voor leden en €20,00 voor niet-leden. Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de bibliotheek bij een van onze medewerkers.


'Sailing Letters': geloof, hoop, liefde

“Lief man, mijn eenigste begeert en verlangst is na[ar] uw mijn uijtverkooren schat, ik nergens aanders na[ar] tragt (=verlang) op deese wereld. Gij, trouwe zorger en hoeder zijt mijn eenigste vermaak, de kroone mijnes hoofds..."

De man voor wie deze regels bedoeld zijn, is de Texelse zeeman Harmanus Kikkert, onderstuurman op het VOC-schip Ganges. Dat schip was eind 1776 vertrokken voor een reis naar Batavia en Canton. Zijn vrouw Aagje Luijtsen schreef haar man zeer geregeld. Ruim twee eeuwen later zijn Aagjes brieven teruggevonden, en zijn voor ons vaak ook heel herkenbaar als het om emoties gaat. In deze presentatie door dr. Els van Eijck van Heslinga (1950) passeren allerlei vormen van geloof, hoop en liefde, verdriet en vreugde de revue. Dorpscentrum zo 27 februari • 15.00 - 17.00 uur • € 5,00 • Aanmelding M Driessen, 071-5131422 of marjandriessen1949@gmail.com.