Plannen voor padelbanen zorgen voor spanningen

sport n Eind december heeft korfbalvereniging Fiks een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Oegstgeest voor de aanleg van twee padelbanen.

Padel is bezig met een enorme opmars, is een kruising tussen tennis en squash, en vindt plaats in een ‘glazen kooi’. Fiks wil investeren in de banen om haar korfballende leden wat extra faciliteiten en plezier te bieden en om, in de stille uren, wellicht wat extra euro’s te verdienen door de banen te verhuren.

Veel leden en andere sporters uit Oegstgeest zijn enthousiast. Het is immers een populaire en snelle sport. De omwonenden van het Fiks-terrein zijn evenwel minder blij met de plannen. “Sport is goed en gezond, maar moet niet ten koste gaan van de gezondheid van de buurtbewoners door ernstige geluidshinder (het geluid van de harde rackets, en de ballen tegen de wanden, die - anders dan bij tennis - onderdeel vormen van het spel). Ook zal geluidshinder van het spel extra impact hebben omdat de openingstijden veel ruimer zijn dan de huidige”, aldus het bezwaar van de bewoners aan de gemeente. “De Stichting Geluidshinder heeft inmiddels diverse bezwaren in behandeling vanwege overlast door padel. Zij adviseert 200 meter afstand tot bebouwing en geeft heel duidelijk aan dat de gehanteerde norm voor tennis van 50 meter verkeerd toegepast wordt.”

De omwonenden zien de padelbanen liever bij FC Oegstgeest verschijnen. “Er is voldoende ruimte beschikbaar naast haar tennisbanen (oude scouting terrein). De geluidsbelasting is hier geen bezwaar wegens de ligging naast de A44.”


Controle bomen

De gemeente Oegstgeest is weer van start gegaan met de jaarlijkse controle van de bomen binnen de gemeentegrens. Deze ‘boomveiligheidscontrole' is bedoeld om de veiligheid rond de bomen te waarborgen. Aan de hand van de controle wordt een planning voor onderhoud gemaakt, die in de week van 21 februari van start gaat.