Bij 6-4 ging de wedstrijd definitief op slot en won Vivax. | Foto Ad Jordaans
Bij 6-4 ging de wedstrijd definitief op slot en won Vivax. | Foto Ad Jordaans Foto: Ad Jordaans

Vivax BJ1 boekt overwinning op ongeslagen koploper

waterpolo n Het was van meet af aan duidelijk dat de De Gouwe BJ1 met maar een doel afgereisd was naar zwembad Poelmeer in Oegstgeest.

Met een goed gevulde bank vol wisselspelers begon de ongeslagen uitploeg uit Waddinxveen sterk aan het duel met de nummer drie uit Oegstgeest. Na iets meer dan anderhalve minuut stond Vivax met 0-1 achter.

Ondanks dat Buys de Ruiter met een goed schot er niet veel later 1-1 van maakte voor de thuisploeg, stond aan het einde van de eerste periode 1-2 op het scorebord.

Toen De Gouwe er aan het begin van de tweede periode 1-3 van maakte wist de ploeg van coach Martijn Vankan dat ze vol aan de bak moesten, wilden ze deze wedstrijd winnend afsluiten. Binnen 14 seconden maakte Lorentz Ferreira Brester de aansluitingstreffer. Mede door uitstekend keepwerk van zijn broer Martim Ferreira Brester gingen ze met een achterstand van slechts een doelpunt de derde periode in.

In de derde periode maakte Timo Vankan knap gelijk en draaide vervolgens met zijn tweede doelpunt van de avond de achterstand om in een voorsprong. Met 4-3 begonnen de sterk spelende mannen uit Oegstgeest aan de laatste periode. Konden ze deze voorsprong vasthouden of misschien zelfs uitbouwen?

Na ruim twee minuten spelen gaf Fabian Valette het antwoord door de 5-3 op het scorebord te zetten. De Gouwe scoorde na ruim twee perioden niet gescoord te hebben toch nog de 5-4 na een uitsluiting aan de kant van Vivax. In de zeer spannende laatste minuten van het duel maakte Fabian Valette een einde aan de hoop van de mannen uit Waddinxveen door de 6-4 te scoren en de wedstrijd daarmee definitief op slot te gooien. Met slechts drie verliespunten meer dan De Gouwe is de aanval op de koppositie in de 2e klasse geopend.

Meetrainen of een wedstrijd bezoeken? info@vivax-oegstgeest.nl.

Instapcursus racefietsen bij Swift Leiden

fietsen n Pas een racefiets gekocht, om zo bijvoorbeeld de coronatijd door te komen? En nu ontdekken wat je daar allemaal mee kunt, sinds het weer is toegestaan in groepsverband? Dan is er de cursus Start2Bike Race.

In vier trainingen op zaterdagochtend bij de wielervereniging Swift Leiden leren cursisten de basisvaardigheden van het wielrennen kennen. Dit betreft zaken zoals evenwicht houden, bochten maken, veilig remmen, slim schakelen en het rijden op de weg in groepsformatie. Ook krijgt men handige tips over voeding, kleding en het materiaal.

Deze cursus wordt gegeven op Swift door een aantal zeer ervaren instructeurs die ook zelf als clublid actief zijn in de georganiseerde toerfietssport. De trainingen worden gegeven op de vier zaterdagochtenden van 26 maart, 2, 9 en 16 april om 9.30 uur vanuit het clubhuis van Swift aan de Willem van der Madeweg 1 te Leiden. Op zaterdag 23 april wordt afgesloten met een gezamenlijke vrije toertocht in de omgeving. De kosten bedragen € 37,50 alles inclusief. Deelnemers zorgen zelf voor een eigen racefiets, de bijbehorende kleding en de verplichte valhelm. Voor meer informatie en voor de aanmelding: www.start2bike.nl.