Afbeelding
Foto:

Wolkerswandeling

cultuur n Op woensdag 2 en zaterdag 5 maart zal een Wolkerswandeling onder begeleiding van Jolanda Bisselink worden gelopen.

De wandeling start om 14.00 uur op het terras van Kasteel Oud Poelgeest. Aanmelden kan via mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl. De kosten van deze leuke wandeling bedragen €7,50 (contant te voldoen voor aanvang van de wandeling). Dit is inclusief een kopje koffie/thee en het boekje van de Wolkers route. Natuurlijk zal men zich houden aan de dan geldende coronamaatregelen.


Porcupine Ceramics

fairtrade n In de Wereldwinkel zijn prachtige keramische kunstwerken te vinden van Porcupine Ceramics.

Porcupine Ceramics is gevestigd aan de voet van de Outeniqua Mountains in Zuid-Afrika. Porcupine maakt ‘Raku’ gebakken keramische kunstwerken geïnspireerd door de Afrikaanse tradities, culturen en (uiteraard) de dieren van Afrika. Unieke handgemaakte keramische sculpturen, potten, borden en andere kunstobjecten.


Alle producten worden gemaakt door een collectief van lokale ambachtslieden, opgeleid en begeleid door Porcupine sinds de start in 1994.

Een studio waar met de hand, keramische kunstwerken en voorwerpen worden gemaakt met Afrikaanse creativiteit en van superieure kwaliteit. Een team van begaafde kunstenaars, zowel mannen als vrouwen heeft zijn of haar bijdrage aan elk stuk. Elke bewerking van het product door één van de kunstenaars specialiteit vervult een rol in het productieproces tot het eindresultaat.


Wereldwinkel Oegstgeest, Lange Voort 2j - telefoon 071-523 7600.

www.wereldwinkeloegstgeest.nl. 


De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.