Afbeelding
Foto: John Brussel

BVNL Oegstgeest: 'Wij pakken het voortvarend aan'

politiek n BVNL Oegstgeest: voor Oegstgeesters, door Oegstgeesters. "Een nieuwe, frisse partij gebaseerd op gezond verstand", zo laat BVNL in een persbericht weten. Onder het motto ‘Zuiver in het belang van Oegstgeest’ doet de partij voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

"BVNL Oegstgeest is een klassiek liberale partij en staat voor vrijheid, openheid en verbinding. De partij is er voor alle Oegstgeesters en heeft als speerpunt het realiseren van een transparant en betrouwbaar bestuur", aldus de energieke Onno Laarhoven, lijsttrekker van de partij. “Wij zijn een partij voor alle Oegstgeesters, zowel inwoners als ondernemers. Wij willen een open en betrouwbaar bestuur realiseren en inwoners weer een stem geven in zaken die ertoe doen. De gemeente hoort dienstbaar te zijn, ze is er voor de inwoners en niet andersom”, 

Laarhoven: "Met verstandig, financieel beleid richt BVNL zich op een duurzame, solide begroting. Alleen op die manier kan de gemeente zelfstandig blijven en Oegstgeest groen, veilig en leefbaar houden."

“We hebben te maken met grote vraagstukken, die opgelost moeten worden. De energietransitie, bestuurlijke zelfstandigheid, herstel van de infrastructuur, goed woningbeleid en het behouden en uitbreiden van het groene karakter van het dorp. Dit kan alleen met een duurzame financiële begroting. Het huidige bestuur heeft, door hoognodig onderhoud voor zich uit te schuiven en oppervlakkig investeren, aan ‘windowdressing’ gedaan, waardoor het lijkt alsof de gemeente er financieel goed voorstaat. In werkelijkheid moeten er grote uitgaven worden gedaan. Deze cultuur van uitstellen moet veranderen, problemen moeten voortvarend aangepakt worden en wij gaan dat doen.”

De lijst van BVNL Oegstgeest bestaat uit pragmatische, diverse en veelzijdige mensen van geboren en getogen Oegstgeesters, betrokken inwoners en ondernemers. "Vol enthousiasme staan we klaar om het belang van de inwoners van Oegstgeest weer centraal te stellen."

Op de website www.bvnl.nl/oegstgeest zijn alle standpunten van BVNL Oegstgeest en de volledige kandidatenlijst te vinden.

Nr. 1: Onno Laarhoven (Lijsttrekker)

Nr. 2: Roos Eradus

Nr. 3: Christian Jelsa

Nr. 4: Marcus Rolloos 

Nr. 5: Tijmen van de Ven

Nr. 6: Maggiorine de Muralt

Nr. 7: Linda van der Griend

Nr. 8: Johan F. Langelaar

Nr. 9: Erwin Rozendal