Babbeltruc

politie n Op woensdag 2 februari tussen 17.00 en 17.30 uur is een bewoonster van de Lavendelhof slachtoffer geworden van een babbeltruc.

En man belde bij haar aan met de mededeling dat het dak van haar woning op instorten stond. Hij maande haar aan snel al haar waardevolle spullen, sieraden en geld uit de woning te halen. Vervolgens liet hij weten dat het allemaal toch meeviel, en vertrok hij. Even later bleken alle waardevolle spullen gestolen, en realiseerde de vrouw dat het allemaal één groot toneelstuk was geweest om haar te beroven.

Het signalement van de man: blanke huidskleur, 1.85 lang, 50 á 60 jaar oud, vuile huid, fors postuur, donkerkleurige kleding en spreekt met een Oost-Europees accent.

De politie vraagt iedereen die iets verdachts heeft gezien, contact met hen op te nemen via 0900-8844.


Duik in verleden

Stamboomonderzoek n Op 28 februari start de vierdelige cursus Stamboomonderzoek bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. In deze cursus, die wordt verzorgd door Bram Plantinga, worden de eerste stappen gezet om voorouders te vinden. 

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en start op 28 februari van 19.30-21.30 uur bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. Deelname kost €70,00 en aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.