Afbeelding
Foto:

Rendez Vous

ontmoeting n SeniorenSoos Rendez Vous is, na de lockdown, weer voorzichtig begonnen op zondag 6 februari met een Workshop Bloemschikken.

Mede gezien de slechte weersomstandigheden is de middag goed bezocht en erg gezellig geweest. Onder de bezielende leiding van Jenny en Pippy zijn mooie bloemstukken gemaakt.

Na afloop hebben de bezoekers, onder het genot van een drankje en hartigheid, gezellig nagepraat. 

De volgende SeniorenSoos is zondag 13 maart (spelmiddag).


Pecos flitsend van start

sport n De tafeltennissers van Pecos hebben bij hun terugkeer in de eerste divisie zaterdag meteen de koppositie gegrepen. De verre uitwedstrijd bij Kluis leverde een 5-2 overwinning op.

Voor Maroun Nader is Geleen misschien geen wereldreis. Hij fietste dit najaar nog van München naar Kreta. Terug achter de tafel bleek hij het pingpongen gelukkig nog geenszins verleerd. Twee games had Nader nodig tegen Sijstermans om er weer in te komen. Vervolgens zegevierde de meest ervaren Pecosser met 12-10 in de vijfde en zorgde zijn tweede partij (3-1 tegen Van Gellekom) voor de winst.

Jens Wiersma deed daar niet voor onder, met een 3-2 tegen Geuskens en 3-0 tegen Sijstermans. Het optreden van Paul Kruijt was ongelukkig, tegen zowel Van Gellekom als Geuskens.

Kruijt bleef dan ook aan de kant tijdens het dubbelspel, dat op dit niveau als toetje wordt geserveerd, na drie keer twee enkelspelen. Nader en Wiersma bouwden de 4-2 voorsprong uit met een vijfde punt, eentje meer dan de twee andere winnaars van de eerste speelronde. Dat zijn Tempo Team 2 en Bergeijk 1, dat zaterdag naar de Voscuyl komt.


Klimaat

uitgesteld n ‘Klimaatverandering: Is er hoop?’ Zo was het thema aangekondigd voor maandagavond 14 februari. Met als spreker Sander Dekker, programmadirecteur klimaatadaptatie bij een groot baggerbedrijf.

Deze avond in het kader van het activiteitenprogramma van de werkgroep Vorming van de Raad van Kerken is helaas nogmaals voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wie belangstelling heeft om deze bijeenkomst t.z.t. bij te wonen kan zich melden bij Eke de Gier-van der Jagt, gierennest.eke@kpnplanet.nl, tel. 071-517141.