Sam Roelen juicht na het scoren van de beslissende 2-1. | Foto Paul Lichtenbeld
Sam Roelen juicht na het scoren van de beslissende 2-1. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint zaterdag 37-minuten wedstrijd

voetbal n Op 9 oktober 2021 werd de competitiewedstrijd FC Oegstgeest – CVC Reeuwijk gestaakt in de 53e minuut bij een stand van 0 – 1, wegens een blessure van de scheidsrechter. Nadat de geplande korte wedstrijd met de resterende minuten twee keer was afgelast wegens corona, konden afgelopen zaterdag de resterende minuten worden gespeeld.

Met nog 37 minuten te spelen werd zaterdag afgetrapt voor deze resterende minuten van de gestaakte wedstrijd. De korte wedstrijd waarin FC Oegstgeest met 0 - 1 achterstond, begon met een scheidsrechtersbal op de plaats waar het eerste gedeelte van de wedstrijd eindigde. FC Oegstgeest speelde de wedstrijd met een stevige wind in de rug. Reeuwijk liet direct zien wat hun plannen waren voor deze wedstrijd: direct druk zetten op het FC Oegstgeest doel om zo de voorsprong waarmee ze de wedstrijd begonnen uit te bouwen. Maar binnen vijf minuten wist FC Oegstgeest via een snelle uitval op links op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Sam Roelen, die een voorzet van Mario Gianfiglio wist te verzilveren, 1 - 1. Vlak hierna wist FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen de Reeuwijk spits die alleen op hem afkwam van het scoren af te houden. Na twintig minuten werd middenvelder Joshua Overvliet vervangen door spits Daan van Moorsel. Deze aanvallende wissel leverde direct resultaat op, met zijn eerste balcontact bracht van Moorsel linkerspits Roelen in stelling die met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd FC Oegstgeest op een 2 - 1 voorsprong zette. Met enkele fraaie reddingen wist uitblinker Jansen Reeuwijk van het scoren af te houden en had FC Oegstgeest in deze korte wedstrijd de achterstand omgezet in winst en staat nu op de tweede plaats.

Volgende wedstrijden FCO

Zaterdag 12 februari speelt FC Oegstgeest een oefenwedstrijd uit in Zoeterwoude tegen vierdeklasser SJZ, aanvang 14.00 uur.

Dinsdag 15 februari speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd in de knock-out fase van de LAV-cup tegen vierdeklasser Meerbug, aanvang 20.30 uur.

Zaterdag 19 februari begint FC Oegstgeest de reguliere competitie weer na de coronaperiode met om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen FC Oudewater, dat met 25 punten uit 9 wedstrijden ruim op kop staat op de ranglijst. FC Oegstgeest volgt op de tweede plaats met 19 punten uit 9 wedstrijden.