Afbeelding
Foto:

Liedkunst in De Paulus

muziek n Op 20 februari verzorgt Vrienden van het Lied een concert in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest. Aanvang 16.00 uur.

Op het programma, met de titel ‘und ein Kuss auf dein Herz’, staat de liedcyclus 'Myrten' afgewisseld met duetten van Schumann.

De uitvoerenden zijn Florieke Beelen, mezzosopraan, Hans Pieter Herman, bariton en Maurice Lammerts van Bueren, piano.

Toegang: € 18,- inclusief programma met liedteksten. Jongeren tot 30 jaar: € 5,-. Leden Vrienden van het Lied: vrije toegang met ledenpas.

Kaarten kunnen uitsluitend per e-mail of telefoon besteld worden bij Mette-Lise Boumeester leiden@vvhl.nl of telefonisch: 071 5890417.


Zaterdag 12 februari Concerto Valiante in H. Willibrordkerk

muziek n Op 12 februari geeft Concerto Valiante een concert in de H. Willibrordkerk, aanvang 15.00 uur, deur open om 14.30 uur.

De uitvoerenden zijn: Edmond Chu, tenor (foto), Karolina Szymanik, hobo, James Hewitt en Xiangji Zeng, viool, Gülce Sucular, cello, Claudia Vélez, violone en Leonardo Valiante, klavecimbel. De laatste is organist van het Dameskoor van de H. Willibrord en vindt het zeer bijzonder om hier te mogen optreden.

Op het programma staan werken van dall’ Abaco, Platti, Händel, Plá en Telemann.

Het werk van Telemann, waarvan aan het slot een deel wordt uitgevoerd, draait om het Laatste Oordeel, dat in de Bijbel wordt genoemd. Het is Telemanns verbeelding van verschillende vormen in het Laatste Oordeel. Hij gaf dit werk een verscheidenheid aan instrumentale kleuren en emotionele tekstschilderingen, en toonde hiermee een puur contrast tussen licht en duisternis.

Ook is er het overbekende vocale werk van Händel, de aria Ombra mai fu uit de opera Xerxes, die door de tenor Edmond Chu wordt gezongen. En dan is er het prachtige hoboconcert HWV 287 van Händel dat uitgevoerd wordt door Karolina Szymanik, begeleid door het ensemble.


Kaarten: in de voorverkoop €15,00, op de dag zelf €18,50; studenten €10,00.

Wie geïnteresseerd is in dit concert, stuurt een e-mail naar concertovaliante@ziggo.nl of belt met 06-23867050.