Cursus edelsmeden

creatief n Op 15 februari van 19.30 tot 22.00 uur begint de minicursus edelsmeden bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. In twee avonden (totaal 5 uur) maken deelnemers oorbellen van zilver met verschillende technieken, zoals zagen, vijlen en klinken, uit de edelsmeedkunst. Er wordt gewerkt met zilver en koper. 


Onder begeleiding van edelsmid Bea Knijf wordt eerst een ontwerp gemaakt en daarna gaat men aan de slag met het daadwerkelijk maken van de oorbellen. Enige behendigheid met gereedschap is een pré. 

Edelsmid en kunstenaar Bea Knijf woont en werkt in Sassenheim. Ze maakt sieraden in opdracht, geeft workshops en werkt aan eigen ontwerpen. Bea maakt draagbare kleine kunstwerken, waarbij vorm, kleur en materiaal van belang zijn voor het creëren van speelse, verhalende objecten. Ze gebruikt graag gerecyclede materialen en onverwachte elementen naast de onedel en edelmetalen.

Deelname kost €60,00 exclusief €26,50 materiaalkosten. Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.