Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Nog geen overeenstemming over bestemmingsplanwijziging

jenergy n Afgelopen vrijdag maakte burgemeester Emile Jaensch een rondje langs een aantal ondernemers in Poelgeest. Hij bezocht daar ook sportschool Jenergy, die graag leegstaande, binnenpandse, ruimte wil gaan gebruiken, maar daar van de gemeente geen toestemming voor krijgt.

“Een verdere uitbreiding van het aantal vierkante meters van de sportschool en afwijking van het bestemmingsplan is niet gewenst”, liet het gemeentehuis in december weten. De sportschool zelf zegt tegengewerkt te worden door de gemeente, en dat een fout in het bestemmingsplan (‘sport’ verdween), uitbreiding tegenhoudt.


Na afloop van het bezoek plaatste eigenaresse Jenny Gaidoukevitch een enthousiaste boodschap op haar website en Facebookpagina. "Het was heel fijn om samen met een aantal senioren, te kunnen laten zien welke ruimte getroffen wordt door de uitbreidingsweigering en welke ruimtes aan de overkant, de oude yoga- en kickboks-ruimtes, al lang leegstaan en beschikbaar zijn voor andere ondernemers. Maar de burgemeester kwam ook met heel goed nieuws; de omissie in het bestemmingsplan zoals hij dat formuleerde, wordt hersteld, dus ‘sport' komt terug in het bestemmingsplan. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk."

Burgemeester Jaensch was niet gelukkig met deze door Gaidoukevitch geplaatste berichten. "De eigenaar van Jenergy heeft ten onrechte na het gesprek met de burgemeester gemeld dat er een akkoord was over de door haar gewenste bestemmingsplanwijziging. De burgemeester heeft dat niet gezegd en heeft dat de volgende dag nog aan de sportschool laten weten en ook in een reactie op facebook gezet. Hij heeft aangegeven dat de gemeenteraad over een dergelijk besluit gaat”, liet het gemeentehuis afgelopen dinsdag weten. (WT)