Oegstgeest doet actief mee aan programma Leiden European City of Science

wetenschap n Het grote Europese wetenschapsjaar Leiden European City of Science 2022 is geopend door Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Het gehele jaar is er van alles te beleven in 101 wijken. Het thema ‘365 dagen nieuwsgierig' is ook in Oegstgeest in 2022 terug te vinden. Er is een scheurkalender waarop dagelijks een QR-code staat met een thema.

De eerste twee dagen waarin Oegstgeest ook mee gaat doen zijn 29 januari en 1 februari. Dorpsmarketing Oegstgeest heeft gekozen voor deze data en zal in de rest van het jaar ook diverse dagen aanhaken op de verrassende thema's. 


Volg de website www.terugnaaroegstgeest.nl voor actuele informatie.


Puzzel

29 januari heeft als thema ‘puzzel'.
Dat Oegstgeest aanhaakt op het thema ‘puzzel' is geen toeval, onlangs verscheen Oegstgeest in 1.000 stukjes. Deze puzzel zorgt ervoor dat je hersenen (moeten) gaan werken.

 

De highlights van Oegstgeest zijn terug te vinden in de speciaal door Stephan Timmers gemaakte tekening.

Deze unieke puzzel kan gewonnen worden door middel van een social media-actie op de Facebookpagina Terug naar Oegstgeest. De winnaars worden op 29 januari bekend gemaakt.


Hotz

1 februari staat in het teken van F.B. Hotz. Op deze dag is het 100 jaar geleden (1922) dat de Oegstgeest-Leidse schrijver en trombonist geboren is. Ben jij of ken jij iemand die het werk van Hotz zeer waardeert? Dan is Dorpsmarketing Oegstgeest op zoek naar jou! Mail naar mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl voor meer informatie.