Snelheidscontrole

Vijftig minuten snelheidscontrole. Gemiddelde snelheid 60 km per uur. Toegestane snelheid 50 km per uur. Aantal bekeuringen: 3. Knap gedaan op 12 januari op de Rijnzichtweg!

Graag ook eens zo’n controle op de Rhijngeesterstraatweg, die ik regelmatig met de fiets moet oversteken als ik naar mijn volkstuin ga. Een lekkere vrij rechte weg zonder stoplichten voor automobilisten, maar voor mij vaak een riskante onderneming.


Kees van Strien


100 bezwaarschriften

De eigenaar van Sportschool Jenergy in Poelgeest heeft een ernstig meningsverschil met burgemeester en wethouders. De kern van dat verschil is: B & W wijzen een verzoek om een vergunning en het corrigeren van het bestemmingsplan af.

Reden? Het onderdeel “Sport” dat in het digitale bestemmingsplan Poelgeest stond, is verdwenen. Oorzaak onbekend. B & W erkennen de onterechte en onverklaarbare verdwijning als fout. Wat moet je dan doen als B & W?

Het bestemmingplan met spoed herstellen! En met dezelfde spoed het verzoek alsnog inwilligen in plaats van weigeren.Helaas, dat doet het college niet. En daarmee is het conflict geboren.

En vervolgens verbaast het college zich dat er 100 bezwaarschriften van sporters binnenkomen. Een mooi voorbeeld hoe het komt dat het vertrouwen van de Oegstgeester bevolking in het gemeentebestuur steeds verder afneemt. 

Annemieke Beijlevelt


Blubbertroep

Waarom wordt er niet iets gedaan bij de Klinkenbergerplas aan het einde van het parkeerterrein links. Het is een grote, natte bende op het wandelpad. Een grote blubbertroep, met plassen waar de mensen die daar wandelen bijna niet door heen kunnen zonder natte voeten te krijgen.

Naast het pad ligt gras, wat ook weer heel erg nat is …. met ook veel bagger, waar je dus in zakt als je moet uitwijken. Als daar dan weer in stapt om dat het niet anders kan, zak je ook weer weg in de modder.

Al met al: Gemeente, doe hier iets aan. Het is echt zo niet te doen. Ik loop daar bijna elke dag met m’n hond, en de mensen moeten toeren uithalen om daar langs te kunnen.

Het gaat over een klein stuk van plusminus 50 meter. Gooi daar alstublieft snel iets in. Houtsnippers of schelpengruis. Denk ook aan vele ouderen met rollators die daar lopen en wandelaars met iemand in een rolstoel. Ze keren ook soms om en moeten dan een eind extra om lopen om terug bij de auto te komen.

‘t Is te gek voor woorden dat het daar zo’n bende is.

Al met al gemeente: Doe hier a.u.b. snel iets aan, want zoals het nu is, is het niet te doen.


J.P. Glasbergen