Geef aan de collectant van de Hersenstichting

geven n Van 31 januari tot en met 5 februari collecteert de Hersenstichting voor meer hersenonderzoek. Vele enthousiaste en vrijwillige collectanten gaan langs de deuren om geld in te zamelen voor meer onderzoek en betere behandelingen voor mensen met een hersenaandoening.

Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. Helaas is dat al bij meer dan 4 miljoen Nederlanders het geval. Denk bijvoorbeeld aan dementie, Parkinson, een beroerte, een depressie of hersenletsel door een ongeluk. En als er niets gedaan wordt, wordt dit aantal alleen nog maar groter.

De Hersenstichting zet daarom alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen.

"Collectant gemist? Je kunt je gift ook overmaken via onze online collectebus op hersenstichting.digicollect.nl/hersenstichting."


Jenny Bosma en Sander Nubé: D66 Vrijwilligers van het Jaar  

verkiezing n Voor het vijfde jaar op rij maakte D66 Oegstgeest de vrijwilliger van het jaar bekend. Dit jaar wederom tijdens de digitale Nieuwjaarsborrel. Het was lastig kiezen en daarom zijn er dit jaar twee vrijwilligers van het jaar verkozen.

De vrijwilligers van het jaar zijn Jenny Bosma en Sander Nubé. Beide zijn nog maar kort lid van D66 maar zijn gelijk actief geworden. Sander Nubé heeft een grote bijdrage geleverd aan het Verkiezingsprogramma. Jenny Bosma werkt sinds een aantal maanden als fractiemedewerker en is een ontzettend belangrijke spil in de fractie. 

"We zijn een actieve afdeling met een groot aantal vrijwilligers. Afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Verschillende commissies zijn aan de slag gegaan ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van komende maart. Er is ongelooflijk veel werk verzet door veel leden. Leuk om te zien dat ook leden die nog niet actief waren dat wel zijn geworden. Daar zijn Sander en Jenny een mooi voorbeeld van", aldus voorzitter Carina Bos.


Personeelstekorten Holland Rijnland

werk n Het afgelopen jaar bracht in Holland Rijnland krachtig economisch herstel. Het aantal WW-uitkeringen daalde met bijna een derde. Tegelijkertijd ontstonden in de eerste drie kwartalen van 2021 ruim een kwart meer vacatures dan een jaar eerder. De krapte op de arbeidsmarkt nam hierdoor sterk toe. Werkgevers hebben te maken met een tekort aan personeel voor een breed scala aan beroepen.