Nazanin Amini met haar gezin na de naturalisatieceremonie.
Nazanin Amini met haar gezin na de naturalisatieceremonie. Foto:

Nazanin Amini en gezin krijgen Nederlands paspoort

inburgeren n Nazanin Amini woont sinds 2016 in Oegstgeest en is met haar man en kinderen vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht. Met regelmaat schrijft zij in de Oegstgeester Courant over haar leven in Oegstgeest. Op woensdag 12 januari kreeg zij, samen met haar gezin, de Nederlandse nationaliteit.

“Wat een prachtige en bijzondere dag was het voor ons om Nederlanders te worden. Na ruim zes jaar kregen wij onze Nederlandse nationaliteit en ons paspoort uit handen van de burgemeester van het mooie dorp Oegstgeest."

We zijn nu gewend in dit mooie land, spreken de taal en voelen ons thuis.

"We zijn dankbaar voor dit kleine land, de overheid en de vriendelijke mensen, die jarenlang duizenden burgers van andere landen hebben ontvangen, ongeacht ras, huid of kleur. Hoewel het weer in dit land altijd koud en regenachtig is, zijn de harten van de mensen vol empathie en hun gedrag is warm en vriendelijk. De mensen die van andere landen komen, kunnen bevestigen dat de Nederlandse taal met zijn lastige grammatica erg moeilijk is, maar als je je best doet dan kan je het zeker goed leren."

"Mijn man is bezig met het afronden van zijn bachelor studie HBO-V bij de Haagse Hogeschool en hij doet de studie in het Nederlands. Zelf ben ik nog steeds bezig om mijn Nederlands op een hoger niveau te brengen. In korte tijd konden wij de inburgeringscursus doen en de toets van de kennis van de Nederlandse maatschappij afronden. We zijn nu gewend
in dit mooie land, spreken de taal en kennen de cultuur. Wij voelen ons thuis. Als Afghaanse Nederlanders houden wij veel van dit mooie land en evenzo veel van het land waar wij geboren en opgegroeid zijn."

"Wij zijn dankbaar voor al onze Nederlandse kennissen en vrienden die ons tot nu toe geholpen hebben goed in te burgeren.

En tenslotte kunnen wij zeggen dat dit niet het einde van de weg is voor ons. Het is het begin van een nieuw leven voor ons.”