De trainers en de spelers van de E en F-teams speelden samen een partijtje. De spelers wonnen. | Foto Wim van Tuijl
De trainers en de spelers van de E en F-teams speelden samen een partijtje. De spelers wonnen. | Foto Wim van Tuijl Foto:

Buitengewone clinic jeugd korfbalvereniging Fiks

korfbal n Het is een unieke gebeurtenis om in januari trainingsactiviteiten te zien op het veld van Fiks. Immers, in de winter is normaal gesproken de zaalcompetitie volop aan de gang. Voor het eerst in de bijna 95-jarige historie van korfbalvereniging Fiks is zoiets in de winterperiode buiten georganiseerd. Dit alles als gevolg van corona.

Door Wim van Tuijl

De coronamaatregelen weerhielden Fiks ervan de gebruikelijke gang van zaken te volgen.


Heren van de Fiks-selectie organiseerden een clinic voor de jongere jeugd

Toen trainingsactiviteiten weer buiten mochten, maakte Fiks direct gebruik van deze mogelijkheid en organiseerde voor de jeugd buitentrainingen. Afgelopen zaterdag stond een clinic voor de jongere jeugd op het programma, die was georganiseerd door een aantal heren van de selectie. Zij spelen op hoog niveau en juist zij kunnen hun verworven kennis overbrengen op de jeugdteams.


Tussen 11.00 en 12.00 uur waren de F- en E-teams aan de beurt. De opkomst was groot, evenals het enthousiasme. Dominic van Welzen, één van de organisatoren: “Je kon zien hoe blij en enthousiast de kinderen waren om weer met elkaar te kunnen sporten; het spelplezier straalde ervan af. Fijn ook dat ze hun vrienden en vriendinnen weer konden ontmoeten. Gezien het koele weer in deze tijden hebben we ze fysiek flink aan het werk gezet”, vertelde hij.

Kevin Vreeken onderstreepte de woorden van Dominic. Mart Hortensius was ook bij de training betrokken. De ouders van de kinderen gaven aan zeer ingenomen te zijn dat Fiks direct van de mogelijkheden gebruik maakte die gegeven waren.
Tussen 12.00 en 13.00 uur gaf Youp Coli een clinic aan de D-jeugd.


Het was een geslaagde clinic. Gezien de versoepelde coronamaatregelen zullen de trainingen volgende week weer gewoon in De Cuyl plaatsvinden.