Bij Willibrords Erf wordt het spandoek opgehangen.
Bij Willibrords Erf wordt het spandoek opgehangen. Foto:

Start actie Kerkbalans: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’

kerk n Afgelopen zaterdag werd het startsein gegeven voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Met meer dan 2.000 deelnemende kerken is Kerkbalans de grootste fondsenwerfactie van het land. Tijdens de actie vragen plaatselijke parochies en gemeenten hun leden om een financiële bijdrage.

In Nederland ontvangen kerkgemeenschappen geen subsidie. Alle kosten, voorh onder andere de predikanten, de gebouwen en alle activiteiten, moeten dus door de leden zelf worden opgebracht. Tijdens de Actie Kerkbalans worden ook de leden van de Protestantse Gemeente te Oegstgeest om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Dit is dus ‘het’ moment van geven voor je kerk. 


delen en omzien

De kerk is een plek waar we het geloof met elkaar delen en waar we omzien naar elkaar, naar jong en oud. Leden omschrijven de waarde van de kerk als volgt: ‘In de kerk mag ik zijn wie ik ben’, ‘Ik kom er tot rust in de hectiek van alle dag’ of ‘Ik kan er praten over wat me bezighoudt en mijn zorgen uiten’. Ook zorgen we samen voor de mensen in de samenleving die onze steun nodig hebben of onze bescherming zoeken. Daarmee is de kerk voor velen van grote betekenis! 


Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen.’ Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar.

Maar ook niet-leden zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om een bijdrage te geven. Bijvoorbeeld voor het in stand houden van het Groene kerkje, als locatie voor rouw- en trouw bijeenkomsten of als een onmisbaar dorpsgezicht. Op de website www.pgoegstgeest.nl is hierover meer informatie te vinden.